4,5 vivino

Rusden Wines - Chookshed - Barossa Valley - Zinfandel

399,00 kr

 

'Zin full'

Christian som idag styrer vingården, kan huske første gang han smagte en Zinfandel vin. Han tænkte at dette var lidt af en fantastisk drue. Et år senere faldt han over et par rækker Zinfandel stokke på naboens grund. Han spurgte naboen om han måtte tage et par stiklinger og efter et ja, plantede Christian og hans forældre stiklingerne på et lille stykke mark ved siden af hønsehuset (chookshed).

Hver gang vi servere vinen til kunder eller venner elsker Christian, at se deres ansigtsudtryk. Køb den og vi tror at du bliver forbavset.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerZinfandel
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2020
Alkohol15,5 %
Vivino4,5
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En kompleks næse af tørret frugt, cedertræ, vanilje og aniserede noter.

tabs-icon2 Smag

En vin med med krydderier og røde frugter, med generøse brug af eg. En absolut kæmpe af en vin og en for de sande troende. Den starter et slag, men har den nødvendige balance for at holde alle fascineret.

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

 

most_user_rated
Populær blandt Vivino brugere. Mere end 50 bedømmelser
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970