The Dalmore 25 years (incl. beautiful black box)

9.995,00 kr

 

"The Dalmore 25"

Som med alle Dalmores prestigefyldte whiskyer kommer meget af The  Dalmore 25 y unikke karakter fra deres passion for kun at bruge det fineste træ. Denne whisky er lige så usædvanlig som unik.

Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol42 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Eksotiske frugter, citrusfrugter, vaniljestænger, treacle toffee og figenkage

tabs-icon2 Smag

Madagaskanske vaniljestænger, tyk treacle toffee og chokoladetrøfler

tabs-icon3 Eftersmag

Ahornsirup, mørk chokolade og krydret honningkage

Beskrivelse

I de sidste år er maltwhisky et produkt, som stiger og stiger i pris og værdi. Et af de mærker der stiger mest, er netop Dalmore whisky'erne og den udvikling forudser vi fortsætter.

En usædvanlig whisky modnet i amerikanske hvide egetræs ex-bourbon fade, gamle Tawny Portfade og eksklusiv til The  Dalmore, 30 år gammel Matusalem oloroso sherryfade.

Se destilleriets hjemmeside HER - Se en video derfra HER - Se også en anmeldelse af denne whisky HER

Område og Producent

Navnet Dalmore er gammelgællisk og betyder ”Det store engområde”. Destilleriet blev grundlagt i 1839 af Alexander Matheson og er beliggende på kysten ved Cromarty Firth, hvor man skuer ud over det rige og frugtbare ”store engområde” på Black Isle. Det rene og klare vand, som anvendes til Dalmore Maltwhisky bliver taget fra den nærliggende Alness-flod.
The Dalmore er en whisky, der tilfredsstiller alle dine sanser. Den har en lang storsindet eftersmag, der i den grad gør Dalmore til en af de klassiske highland malts. Hver eneste Dalmore maltwhisky har sin egen unikke personlighed.
Chokolade og krydderier er blot 2 af de specielle og uventede dufte der optræder i Dalmore. I en Dalmore whisky vil man kunne genkende op til 26 udpræget forskellige, og ofte overraskende dufte.
Dalmore undergår spændende forvandlinger i lagringsperiode 12 – 21 år eller endnu ældre. Efterhånden som whiskyen modnes kan man både dufte og smage appelsin, lyng, krydderier og antydning af røg. The Dalmore Highland malts lagrer på ”first-fill” amerikansk eg, hvilket giver vaniljesødmen og gamle sherry fade (Matusalem, Apostoles og Amaroso) fra Bodegas Gonzalez Byass, Spanien, der giver en duft af citrusfrugter, marmelade og krydderier.

Dalmore s arv går tilbage til 1263. Det var i dette år, at Colin "cam" Kintail, overhoved for Mackenzie klanen, reddede kong  Alexander III fra en rasende kronhjort. Som anerkendelse for denne ædle handling gav kongen Mackenzie-klanen ret til at bruge det 12 takkede kongelige hjortemblem på deres våbenskjold.

Da efterkommere af klanen blev ejer af  Dalmore-destilleriet i 1867, blev Royal Stag det genkendelige ikon, der stolt pryder hver flaske The  Dalmore i dag; et emblem, der indkapsler en rig fortid, samtidig med at det indeholder et løfte om, at The  Dalmore vil forblive på toppen af ​​single malt.

På The  Dalmore fortsætter man en ældgammel arv, der værdsætter fadets hellighed. Deres dyrebare spirit er finesseret i ekstraordinære fade, håndvalgt af Master Distiller, Richard Paterson og hentet fra verdens fineste bodegaer og eksklusive vingårde.