3,6 vivino

Cantina Borga - Refosco - Venezia - IGT

125,00 kr
  • Køb 6 for 95.00 pr. fl. og spar 24%

 

"Fresh Refosco"

Refosco er en gammel gruppe af druesorter, som har været i dyrkning længe før moderne politiske grænser. Som sådan menes disse sorter at være opstået i det moderne nordøstlige Italien.

Druerne anses for at være "autoktone" for denne region, hvilket blot betyder, at de er oprindelige fra denne region og voksede naturligt uden nogen menneskelig involvering. Tilsyneladende er der skrevet om vine lavet af Refosco-druer siden oldtiden!

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2021
Alkohol13 %
Vivino3,6
50 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

frugtig duft med noter af hindbær og brombær.

tabs-icon2 Smag

Rubinrød vin med violette nuancer, struktureret og tanninrig

Beskrivelse

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

Sono familien laver super autentiske vine, som smager af druer og som skabes af den fine jordbund som er i området, Alle vingårdens vine er foriøvrigt veganer certificeret, hvilket betyder at der ikke bruges animalsk gødning og eksempelvis ikke æggehvider til at klarer druemosten.

Borga er en måde at intuitere ting på, ved at bruge sine hænder til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft. Fra Sauvignon til Prosecco, elskede internationale klassikere overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso, Familien lægger erfaring og følelser i hvert glas.

Borga ejer 33 hektar vinmarker, der ligger 6 meter over havets overflade på sletten i kommunen Chiarano, hvor jorden består af sand, ler og silt. Godset er kendetegnet ved små grunde dedikeret til dyrkning af valnødder og popler.

Man dyrker et generøst land, rig på vand og mineraler som bor, fosfor og kalium, som Piave-floden og dens bifloder altid har leveret. Planter gror langs bredden af ​​Livenza-floden, der krydser vingårdens territorium, som er omgivet af gamle skove som Olme i Cessalto.

I slutningen af ​​høsten tages de friskplukkede druer i kælderen og afstilkes. Den således opnåede friløbsmost, tilsat den udvalgte gær, startes til gæring, som foregår ved en kontrolleret temperatur mellem 24° og 26°, i ca. 15 dage, hvoraf 10 dage i kontakt med skindet. Vinen hviler i glasbetontanke, hvor den pusles om i 5/6 måneder før aftapning. - vinene på druen er generelt blommeagtige, med mørk lilla og sort frugt- og mandelsmag og en vis astringerende kvalitet, kombineret med høj syre og faste tanniner

Vingårdens hjemmeside HER 

Område og Producent

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret, mnt på den måde, at deres vine virkelig smager af druens typicitet. Vingården har dyrket vin siden 1940.

132730172_5116385428386465_2597347074348816956_o

Sono hedder familien og består af Martimo Sono, som står for logistik og hans passion er havearbejde og planter. Catarina Sono er salgschefen og den mest kreative af firkløveret. Antonio Sono er produktchefen og har en forkærlighed for Japansk mad. Riccardo Sono er den der har taktstokken når der skal tages daglige beslutninger.

En ung og dynamisk vinfamilie med hver sin historie, men med en fælles historie, der skal fortælle hvor godt de laver deres vine og med hvilken kærlighed de har for terroir og miljø.

Borga er en måde at intuitere ting på, at bruge hænderne til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft.
Fra Sauvignon til Prosecco, internationale klassikere elsket overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso. Vingården og familien putter erfaring og følelser i hvert glas.