4,0 vivino

Bicking & Bicking - "Feinherb" - Nahe (sødlig Riesling)

125,00 kr
  • Køb 6 for 85.00 pr. fl. og spar 32%

 

"Du bist Riesling"

De to brødre Achim og Lukas har lært håndværket af deres forældre og laver nu deres helt egne vine. Vine fra Pfalz og Nahe. Deres vine skal følges nøje. Deres liflige halvsøde Riesling er bare så god. En rigtig pleaser vin......

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandTysk
OmrådeNahe
FyldeFrisk, Frugtig, Let Sødlig, Mineralsk
DruerRiesling
God TilAperitif, Asiat. retter, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr, Sushi
År2023
Alkohol10 %
Vivino4,0
182 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Som en blomstereng hvor der også er træer med tropiske frugter.

tabs-icon2 Smag

En mineralsk undertone, som dækkes af tropisk frugt eller moden pære.

Beskrivelse

Vingården Bicking & Bicking er en sand tilflytter blandt sine jævnaldrende. Brødrene Achim og Lukas Bicking er fast besluttede på at følge deres instinkter og er ikke bange for at starte fra bunden. Achim og Lukas voksede op på deres forældres vingård i Nordpfalz. Oprindeligt skulle de drive forældrenes vingård, men snart blev det klart, at brødrene stødte sammen med deres fars synspunkt om vinfremstilling. I 2018 skar de båndet over og overtog en vingård i Wallhausen ved Nahe. "Vi elsker klarhed og ægthed," forklarer Lukas. ”Vi lægger stor vægt på vores vins ligefremme struktur, som ikke primært kommer fra frugten, men mere fra jordens karakter. Den spontane gæring gennem vild gær i vingården samt modningsprocessen på træfade.

Nahe ligger i historisk dyrkede landsbyer, der med deres mere end 1.000-årige historie vidner om en lang tradition for dyrkning af Nahe-vin og sætter den respektive vingård i en kulturelt betydningsfuld sammenhæng.

Selvom det kun har været en selvstændig vindyrkningsregion siden 1971, har vinene fra Nahe-regionen og Nahe-vingårde allerede opnået national og international anerkendelse for deres fremragende kvalitet og prædikatvine.

Variationen af ​​jordarter, som er unik i Tyskland, og det store antal dyrkede sorter resulterer i Nahe-vine med en stor variation.

Ud over de typiske, solrige bakketopplaceringer mellem Glan og Alsenz, skinner Nahe-vingårdene på de stejle skråninger omkring Rheingrafenstein nær Bad Münster am Stein med deres elegante karakter. 

Druesorter som Riesling, Müller-Thurgau og Silvaner udgør den største andel af Nahe vin fra Nahe vingårde, men på det seneste er dyrkningen af ​​rød Nahe vin også blevet vigtigere i traditionelle Nahe vingårde og udgør nu omkring 25% af det samlede areal. dyrket i Nahe vingårde. Det overraskende milde klima i Nahe vingårde på grund af de omkringliggende bjergkæder er ideelt til Dornfelder og Pinot Noir sorter, der dyrkes som den foretrukne røde Nahe vin sammen med Blauer Portugieser og Regent. 

Mange Nahe vingårde ligger på den romantiske Nahe Wine Route, som strækker sig over 130 km og passerer udvalgte Nahe vinsteder. Enhver, der besøger Nahe-vingårde, vil ikke kun nyde førsteklasses Nahe-vin, men også Nahe-vingårdenes gastronomiske tilbud, da den typiske Nahe-vingård normalt også har en taverna, hvor der kun tilbydes deres egne, regionale produkter - kombineret med en fremragende Nahe-vin en uforglemmelig oplevelse af tysk vinkultur.

Denne hvidvin er på ren Riesling drue og er vingårdens bud på liflig riesling hvor der efterlades noget restsødme. Mange elsker tør Riesling, men mange kan også godt lidt at der er lidt sødme. Vi har som de eneste fået vingården til at lave en speciel udgave kun til os. En dejlig frugtig vin med Rieslingsdruens normale kendetegn. 

 

Se vingårdens hjemmeside HER 

Område og Producent

En dejlig vingård i vores sortiment og fra en relativ nystartet ditto. Siden 2014 år har brødrene Achim og Lukas Bicking været i gang med deres eventyr. Vingården liggen i en lille dal i et af Tysklands mindste vindistrikter Nahe. Nahe er opkaldt efter Nahe -floden, der slutter sig til Rheinen ved Bingen. Vingårdene her er kendetegnet ved dramatisk topografi med stejle skråninger og skæve udbrud af metamorfe sten. Ligesom de fleste regioner på eller i nærheden af ​​Rhinen er dens mest prestigefyldte vine fremstillet af Riesling druen og samlet er der tilplantet ca. 4000 ha. med vinstokke. Nabo distriktet Pfalz er noget større og her er 25000 ha. beplantet. Vingården dyrker faktisk et par af deres typer på vinmarker i Pfalz.

Vinene fra vingården Bicking & Bicking i Gauersheim  er præget af massiv kalksten og er meget udtryksfulde, ukuelige og elegante. Brødrene Achim & Lukas vil have, at deres lokale bjerggård skal få berømmelse og prestige i vinens verden og har sat deres mål højt: De vil være blandt de bedste.

Det var ikke planlagt, at Achim og Lukas Bicking skulle overtage deres forældres vingård. De fandt dog sammen og har drevet familievirksomheden som vingården Bicking & Bicking siden 2014 i tredje generation. Alle har deres eget sind, de supplerer hinanden perfekt og skaber sammen vine med karakter. Da de er meget aktive og præsenterer sig selv og deres vine på messer og præsentationer, vil kritikerne snart blive opmærksomme på den unge vingård. Under alle omstændigheder har pressen allerede travlt med at rapportere og anbefale en eller to fine vine.

Omhyggelig dyrkning og så få indgreb som muligt giver vingården Bicking & Bicking sunde, fuldt modne druer. Valgt manuelt sendes disse til kælderen, hvor de behandles omhyggeligt. De unge vinproducenter genaktiverede for nylig en gammel kurvepresse. Det betyder, at druerne kan presses endnu mere forsigtigt. De foretrækker at lade deres vine gære spontant og tydeliggøre dem gennem sedimentering. Efter en lang gæropbevaring venter træfadet på de fleste vine fra vingården. Gamle tønder fra Mosel giver vinene yderligere karakter.

De unge vinproducenter taler kærligt om "deres bjerg" og mener Gauersheimer Donnersberg, hvor vingårdene i vingården Bicking & Bicking er placeret. Jordbunden - og dermed også vinene - er formet af kalksten. Selv de lette og frugtagtige ortsvine viser deres kalkstenoprindelse. Sauvignon Blanc og de andre lokale vine kommer med god mineralitet. Vinene er meget komplekse og udtryksfulde. 

94030186_2849398031822998_5191006076488646656_n