4,3 vivino

Ripper Creek - Rusden Wines - Barossa Valley - Shiraz/Cabernet

375,00 kr
  • Køb 3 for 325.00 pr. fl. og spar 14%

 

'The classic'

Familie vingården Rusden, kan man ikke undgå at blive forelsket i. Her i Barossa Valley laver de vin efter de gamle traditioner, men med stor dedikation for deres terroir. Vinene er med masser af frugt og her er det en klassiker med et blend af deres Shiraz og Cabernet Sauvignon druer. De gæres hver for sig og til sidst kommes de i gamle fade for at bevare frugten i vinen.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol14 %
Vivino4,3
38 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rige frugtkarakterer af brombær, blomme, lidt lakrids og krydderi.

tabs-icon2 Smag

Blød, saftig smag fører til blomme, blåbær, antydninger af røde frugter indrammet af moderate tanniner og en cedertræsfinish. Klassisk 'Old School' rødvin

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Christians far sagde altid, hvor meget han elskede at drikke Cabernet / Shiraz-blandingerne i 60'erne og 70'erne. Ikke mange kom disse vine i kælderen dengang, fordi de var ret lette at drikkemed det samme. Heldigvis sagde hans far, at man skulle prøve at smage et par gamle Ripper Creek. Det blev motivationen til denne traditionelle blanding af Cabernet Sauvignon og Shiraz fra vinstokke dyrket på deres vingård i Vine Vale. Man har blandet disse to sorter sammen efter åben gæring, kurvpressning og modning i gamle fade i familiens vingård - ligesom de blev lavet dengang.

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

top_ranked

Blandt top 4% af alle vine i verden (2018 Årgang)

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970