4,2 vivino

Dalva - Colheita 2001 - Anniversary Edition - I flot erindringsæske

495,00 kr

 

"Colheita Special"

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder i køleskab. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeAlto Douro
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Let Sødlig
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2001
Alkohol20 %
Vivino4,2
6 stk. På lager
Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder i køleskab. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

For at slutte sig til fejringen af ​​20 året for optagelsen af ​​Alto Douro Vinhateiro på verdensarvslisten som et kulturelt, evolutionært og levende landskab, udgiver C. Da Silva i 2022 en meget speciel limited edition: Dalva Colheita 2001 Portvin.

For 20 år siden anerkendte UNESCO den usædvanlige og universelle værdi af Douro, hvis landskab blev bygget gennem århundreder af generationer af mennesker fra mange kulturer, under vanskelige forhold og med en til tider overmenneskelig indsats. Resultatet af en kompleks alkymi mellem druesorterne, jordens elementer, klima, kærlighed og menneskelig kunst, er vin også udtryk for denne kollektive og multi-sekulære kulturelle konstruktion. 

José Manuel Sousa Soares, som er winemaker bag denne erindringsudgave af Dalva, vil denne colheita kun udgives i 3000 flasker. Porto Dalva Colheita 2001, hvis høst går tilbage præcis til det år, hvor Douro-regionen blev hyldet med udmærkelsen fra UNESCO, fremstår som en hyldest af C. Da Silva til alle de mænd og kvinder, der byggede og fortsætter med at bygge Alto Douro den dag i dag.

 Denne colheita fra høståret 2001 har ligget og modnet hele 21 år før den kom på flaske. - Denne specielle udgave kommer i en flot æske, som også tilgodeser den der vil investere i en speciel Colheita fra Dalva

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER