4,3 vivino

Carlo Revello & Figli - "Rocche dell' Annunziata" - La Morra - Barolo

1.395,00 kr
  • Køb 3 for 1,285.00 pr. fl. og spar 8%

 

"La Traviata"

Revello familien blev for nogle år siden skilt i to dele. Carlo Revello & Figli er nu den ene del og er også dem vi koncentrere os om. For første gang har vi nu muligheden for at introducere deres enkeltmarksvin fra underdistriktet i Barolo La Morra, som hedder Rocche dell' Annunziata.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBarolo
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Svamperetter, Vildt
År2017
Alkohol14,5 %
Vivino4,3
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Fantastisk kompleks men ung duft med karakteristiske noter af tørrede kirsebær, roser, kakao og blommer med krydrede hints af tobak, tørrede urter og balsamico. 

tabs-icon2 Smag

Smagen er ung og koncentreret og har årgangens fantastiske kombination af dejlig frugt, lagrelige syrer og dejlig rygrad. 

Beskrivelse

CARLO REVELLO & FIGLI ER ET FAMILIEEJET OG LEDET VINGÅRD.  FADER CARLO, HANS KONE PAOLA OG DERES SØNNER ERIK OG NIKLAS.

Vingården ligger i La Morra, i hjertet af Langhe. En beskeden produktion hvis vine afspejler trofasthed til territoriet, fra Barberaens friskhed til Baroloens faste tannin. Deres mål er at tilbyde en vigtig vin som Barolo i en mere traditionel toneart, men uden at give afkald på moderne teknologi, ved at bruge store fade i stedet for barriques til modning og forfining af vinen.

Man har kun 6 hektar vinmarker, som til gengæld ligger i den yderst berømte kommune La Morra.

Vi har fået fat i deres enkeltmarksvin fraRocche dell' Annunziata, som selvfølgelig ligger i la Morra. Kun 800 fl. blev lavet af årgang 2017. Vinen er ydermere riserva og dette er vin til den seriøse vinkøber og til hans kælder.

Anden årgang af det, der er Carlo Revellos nye cru- og prestigevin. Tidligere, indtil 2016, indgik druerne fra Rocche della Annunziata i vinen RG som var en blanding af druer fra Rocche og en anden kendt cru Giachini. Nu er de begge lavet hver for sig.

Rocche dell Annunziata er landsbyen La Morras mest berømte og bedste vingårdsplacering og uden tvivl en af ​​de bedste i hele Barolo. Vinene fra Rocche kombinerer koncentration og kompleksitet med finesse og elegance.

I alt dækker vinmarken knap 30 hektar og familien Revello ejer en ganske lille del. Deres Rocche er lavet som en Riserva, hvilket betyder, at den bliver ekstra modnet, før den frigives på markedet. Druerne vinificeres i lodrette kar med overpumpning, og den færdige vin opbevares på ældre franske barriques (225-liters egetræsfade). 

OBS: Hvis der købes 3 fl. sendes vinen i original trækasse fra vingården.

Se en lille video med en af sønnerne, der fortæller om vingården HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

Her er et ny vin fra Carlo Revello & Figli i en sjov, retro-lookende flaske. 2017 Barolo Riserva Rocche dell'Annunziata er en vin med fed intensitet og kraft,. Den er på næsten 15 % alkohol, som sætter sit præg med aromaer af kandiserede hindbær og kirsebærlikør. Der er søde eller kandiserede aromaer, men vinen falder ud på ganen og leverer i stedet en mere elegant og lineær oplevelse.

- Monica Larner, Wineadvocat

Område og Producent

Elio Altares nærmeste disciple i La Morra har altid været de to Revellobrødre Carlo og Lorenzo. Nu har de delt deres vingård op i to, så deres vinuddannede børn ikke skulle slås om rorpinden på det oprindelige domæne. Det betyder, at Carlo Revello e Figli med tiden skal drives af Carlos to sønner, Erik og Niklas (han er svensk gift), der har 7,5 hektar af La Morras bedste marker at boltre sig på. At dømme ud fra domænets vine i debutårgangen 2012 bliver det en succeshistorie af rang: Saftdrivende vine med dyb, ren og balsamisk frugt, cremethed fra fadbehandlingen og markerede, men raffinerede tanniner er husets - og Carlos kendetegn.

Listener-4