4,2 vivino

Altolandon - "ENERO (icewine)" - La Mancha

295,00 kr

 

"On ice"

Ejer og vinmager, Rosalia Molina, laver økologiske vine i en af ​​Spaniens højest beliggende vingårde. Hendes mission er at lave vine, der udtrykker DO Manchuelas typiske karakter: vingården, højden og de plantede sorter. - Hun har muligheden for at lave de berømte Ice wines i dette klima.

TypeDessertvin, Hvidvin
Indhold i CL50
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandSpansk
DruerPetit Manseng
År2022
Alkohol13,5 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne gyldne, næsten ravfarvede vin har en meget intens, tiltalende næse af søde tropiske frugter, fersken, abrikos, citrusfrugter og nogle krydderier.

tabs-icon2 Smag

Smagen er fyldt med hvidt frugtkød og stenfrugter, med den mellemstore krop, der slutter med en lang sød finish, understøttet af sprød syre. Ren og frisk, meget mineralsk, strejf af honning og masser af vedholdenhed.

Beskrivelse

Ejer og vinmager, Rosalia Molina, laver økologiske vine i en af ​​Spaniens højest beliggende vingårde. Hendes mission er at lave vine, der udtrykker DO Manchuelas typiske karakter: vingården, højden og de plantede sorter.

Dette er et klima på kanten af, hvad der er muligt: ​​I 1.100 meter over havets overflade oplever druerne et stort dagligt udvalg, der tilskynder til jævn modning og hjælper med at bevare den naturlige syre. Rosalias vinmarker er certificerede økologiske, hun bruger kun naturlig gødning, hvilket fremmer biodiversiteten ved at byde høns, får og grise fra lokale gårde velkommen til at strejfe frit rundt i vinmarkerne. Druer er håndhøstet og vinificeret så naturligt som muligt med indfødte gær og lidt anden intervention. Vinene lagres derefter i leramfora og nogle i fransk eg for at give tekstur og kompleksitet.

Vinen høstes i januar, hvor druerne har frosset på grund af temperaturer, der har været under minus fem grader i mindst fem dage, men aldrig under minus 13 grader. Disse vejrforhold markerer begyndelsen på høsten, hvorfor den kun produceres i ekstraordinære år. En manuel høst af frosne, men sunde druer uden spor af råd, presses hurtigt i samme vingård som druen, hvor iskrystallerne stadig er i druen, hvilket forårsager en høj koncentration af sukker i mosten og masser af syre. På grund af dehydreringen forbedrer dette ekstraktionen af ​​aromatiske komponenter.

Da vandet først fryser i druen, opnås en øget koncentration af sukker fra mosten. Druerne skal presses, før iskrystallerne nedbrydes. Gæren til gæring er hjemmehørende og giver meget af terroirets karakter og personlighed. Fermenteringen, som sættes i gang med "home-grown" gær er en meget langsom proces, den kan tage 2 til 3 måneder og udføres i små rustfri ståltanke for at give en helt naturlig vin, uden tilsat sulfitter og stabiliseringen og klaringen er også en naturlig sedimentationsproces. - Modsat andre af hendes vine, lægges denne vin ikke på fad efterfølgende.

Druesorten er 100 % Petit Manseng.

Se hvad La Mancha er HER

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

-I 1998 havde Rosalie Molina og hendes mand Manolo Garrote en vision om at revitalisere vinfremstillingen i deres hjemegn La Mancha. De forestillede sig en tilbagevenden til det grundlæggende i økologisk druedyrkning og naturlig vinfremstilling og deres forfædres enkelhed. Ved at købe en lille ejendom i  Manchuela, voksede de snart deres bedrift ved at købe parceller med gamle vinstokke af druerne Grenache og Bobal omkring vingården. I dag er de kommet fra 6 hektar til 60 hektar vin, som de alle dyrker økologisk. En familieejendom, Manolo administrerer vinstokkene, mens Rosalie arbejder i kælderen.

Beliggende i næsten 1.100 meter over havets overflade gør ejendommens højde det unikt. Sammen med dets tørre klima gør dette økologisk vindyrkning ganske let. Køligere temperaturer og næsten konstant vind holder sygdoms- og skadedyrstrykket lavt, mens tørre forhold begrænser vegetationen. De køligere temperaturer betyder, at deres høst er noget af det seneste i hele Spanien, begyndende i midten af ​​oktober for de hvide og typisk slutter i slutningen af ​​oktober for de røde. De kan endda lave en naturlig icevin høstet i januar, når forholdene er til det. Disse sene høstdatoer og den rigelige sol i vækstsæsonen producerer vine med koncentration, fine tanniner og klare syrer.

Vinfremstilling i kælderen har været enkel fra begyndelsen. Alle vine gærer med indfødte gær. Svovl tilsættes sjældent og kun ved aftapning. Vinene er ikke klaret eller filtreret. Vinene frigives typisk 2 år efter årgangen, da den naturlige proces tager tid og ikke kan forhastes. Naturlig vinfremstilling er absolut en sjældenhed i denne del af Spanien, hvor kommerciel vindyrkning engang dominerede og, selv om den er stærkt formindsket, stadig er intakt. Men hvor andre kun så kvantitet, så Rosalie og Manolo muligheden for stor kvalitet. Med et mål om at fremvise deres unikke terroir og traditionelle vinfremstillingsteknikker viser Alto Landon, hvorfor vi bør være mere opmærksomme på vinene fra Manchuela.