3,7 vivino

CANTINE BORGA - PROSECCO ROSÉ - BRUT MILLESIMATO

99,00 kr

 

"Prosecco Rosé"

Prosecco har aldrig været mere populært og drikkes med stor velbehag. Rosérne er en nyhed. Det er ægte vin, ægte tillavet og alle vine fra Borga vingården i Treviso ikke langt fra Venedig skaber vine med stor autencitet.

 

TypeMousserende, Rosé
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeVeganer venlig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFrisk, Let, Tør
DruerGlera, Pinot Noir
God TilAperitif, Fisk, Skaldyr
År2020
Alkohol11,5 %
Vivino3,7
tabs-icon1 Duft

Dejlig frugtig næse, som kan minde lidt om vingummi på den gode måde

tabs-icon2 Smag

Smagen er tør med masser af bobler. En virkelig aperitif basker, men hjertet på det rigtige sted.

Beskrivelse

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

Sono familien laver super autentiske vine, som smager af druer og som skabes af den fine jordbund som er i området, Alle vingårdens vine er foriøvrigt veganer certificeret, hvilket betyder at der ikke bruges animalsk gødning og eksempelvis ikke æggehvider til at klarer druemosten.

Borga er en måde at intuitere ting på, ved at bruge sine hænder til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft. Fra Sauvignon til Prosecco, elskede internationale klassikere overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso. Familien lægger erfaring og følelser i hvert glas.

Efter høsten tages de friskplukkede druer til kælderen og destemeres. Pinot Noir -druerne efter en blød presning lades macerere i kontakt med skindene, indtil den ønskede farvetone er nået. Det fortsætter derefter med opstilling og gæring af mosterne, som finder sted ved en kontrolleret temperatur mellem 16 ° og 18 °. Endelig fremstilles en Cuveé mellem Glera (85%) og Pinot Noir (15%), som fermenteres igen til anden fermentering med Martinotti-metoden.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

132730172_5116385428386465_2597347074348816956_o

Sono hedder familien og består af Martimo Sono, som står for logistik og hans passion er havearbejde og planter. Catarina Sono er salgschefen og den mest kreative af firkløveret. Antonio Sono er produktchefen og har en forkærlighed for Japansk mad. Riccardo Sono er den der har taktstokken når der skal tages daglige beslutninger.

En ung og dynamisk vinfamilie med hver sin historie, men med en fælles historie, der skal fortælle hvor godt de laver deres vine og med hvilken kærlighed de har for terroir og miljø.

Borga ejer 33 hektar vinmarker, der ligger 6 meter over havets overflade på sletten i Chiarano kommunen, hvor jorden består af sand, ler og silt. Vingården har små parceller dedikeret til dyrkning af valnødder og popler, samt selvfølgelig vinstokke.