4,1 vivino

Taylor's Quinta de Terra Feita - Vintage 2005

350,00 kr

 

"Terra Feita 2005"

Taylor's er en af denne verdens fineste portvine. Fra en af deres specielle vinmarker, Quinta de Terra Feita kommer denne vintage 2005. Køb nu og glæd dig til at smage den om 10 år eller sælg den med udbytte.

TypePortvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeFrugtig, Fyldig, Halv Tør
År2005
Alkohol20 %
Vivino4,1
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Dyb lilla sort farve med magenta highlights. Klassiske sorte frugtaromaer af kirsebær og cassis giver en tæt og uigennemtrængelig baggrund for vilde dufte af mynte, harpiks og gumcistus.

tabs-icon2 Smag

På ganen smelter den samme intense sorte frugtkarakter sammen med rige mørke smage af lakrids og chokolade. Tanninerne er muskuløse, men velintegrerede, og vinen afsluttes med en eksplosion af bærfrugt og krydderier.

Beskrivelse

Ligesom vinen fra Quinta de Vargellas er vinene fra den smukke gamle ejendom Terra Feita en væsentlig bestanddel af Taylor Vintage Port-blandingen. Vinene fra Vargellas, sofistikerede og æstetiske, giver elegance og finesse med deres vidunderligt rene og komplekse frugt, karakteristiske duft af violer og senede, men smukt integrerede tanniner. Vinene fra Terra Feita udtrykker derimod en sanselig hedonisme og jordnærhed.

Deres tætte brombær- og cassis-frugtighed er dækket af vilde urtearomaer, tjæreagtige noter af lakrids og tobak og en smag fyldt med tykke mundfyldende tanniner. Det er harmonien og spændingen mellem de kontrasterende stilarter i disse to fantastiske egenskaber, der grundlæggende definerer karakteren af ​​Taylor's Vintage Ports.

Quinta de Terra Feita ligger på den vestlige bred af floden Pinhão, den smalle biflod, der snor sig fra nord til syd gennem en bugtet dal med stejle sider, før den løber ud i Douro ved landsbyen Pinhão. Pinhão-dalen er et af de mest historisk vigtige områder i Douro.

Vinteren forud for 2005-høsten var ekstremt kold og tør, hvilket efterlod vandreserverne alvorligt udtømte efter et allerede tørt og varmt 2004.

Vækstsæsonen startede senere end normalt som følge af det kolde vejr og mangel på vand. Hele vækstsæsonen var præget af lavere kraft og lille bærstørrelse for alle druesorter.

Fra den 16. maj til den 6. september var der ikke mere regn. Men på trods af den ekstreme varme og tørkelignende forhold fortsatte modningsprocessen normalt, dog i et langsommere tempo end normalt.

Heldigvis blev de tørre sommerforhold afløst af konstant nedbør mellem 6. og 9. september, hvilket gav vinstokkene den kritiske lindring, som de havde brug for, hvilket satte dem i stand til at fuldføre modningsprocessen og levere en perfekt moden og velafbalanceret afgrøde.

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Hvad anmelderne siger

Sammenligner man med Vargellas er det forbløffende, hvor forskellige (og derfor komplementære) de er.

Score:93

Neal Martin

Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

358adcd3-a054-4bb7-9c60-f168e02a938b_700x700

De gamle murede terrasser på Vinha Velha repræsenterer den oprindelige del af Vargellas-ejendommen og indeholder dens ældste vinstokke. De er blevet klassificeret som verdensarv og udgør en af ​​Dourodalens mest imponerende historiske vinmarker samt kilden til en af ​​de sjældneste og mest efterspurgte af alle vintageporte.

 Vinha Velha (udtales 'vin-ya velya'), der betyder Old Vineyard, består af fem individuelle og særskilte grunde placeret over og vest for ejendomsbygningerne. De er Polverinho, Gricha, Renova do Depósito, Renova do Armazém og Vinha Grande. Disse gamle terrasserede vinmarker, hvoraf nogle tørre stenmure blev bygget for to århundreder siden, indeholder meget gamle vinstokke, hvoraf mange nu er over 100 år gamle. Med undtagelse af Polverinho, som indeholder terrasser med en enkelt sort, der blev plantet af Dick Yeatman i 1927, indeholder Vinha Velha blandede beplantninger af mange forskellige traditionelle druesorter, hvoraf nogle sjældent plantes i dag. 

I denne forstand repræsenterer Vinha Velha et stykke vinavlshistorie, dens idiosynkratiske og tilsyneladende tilfældige blanding af forskellige indfødte vinstokke, der står i kontrast til den ordnede og kontrollerede karakter af moderne vinmarker. Lejlighedsvis producerer disse gamle vinmarker den meget sjældne Vargellas Vinha Velha Vintage Port. Druerne, der blev brugt til at fremstille Vinha Velha Vintage Port, repræsenterer et meget begrænset udvalg af frugt fra de allerældste vinstokke. Mens Vinha Velha-plotene tilsammen repræsenterer mere end 15 procent af den samlede produktion af ejendommen, repræsenterer druerne, der anvendes til Vinha Velha Vintage Port, normalt mellem 1 og 2 procent.

Vargellas Vinha Velha Vintage Ports er de ultimative samlervine, udtryk for en gammel terroir, hvis egenskaber sandsynligvis aldrig vil blive gengivet. Som Taylors tekniske direktør og hovedvinproducent David Guimaraens udtrykte det, "Det bemærkelsesværdige kendetegn ved 'Vinha Velha' vintagehavne er deres flerdimensionelle kompleksitet og deres karakteristiske og subtile personlighed. Dette stammer fra den rige mangfoldighed af traditionelle druesorter plantet på disse gamle terrasser. ”