5,0 vivino

HENRIQUES & HENRIQUES - MADEIRA - BASTARDO - ÅR 1927 - (perfekt stand med tilhørende original æske)

12.895,00 kr

 

"Madeira 1927"

Primært er det vores udenlandske kunder som køber disse gamle Madeira vine. Der findes samlere til al godt vin, men til denne niche vin er der ikke mange og derfor ser man at priserne, slet ikke er i nærheden af hvad tilsvarende portvin koster.

TypeHedvine, Madeira
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeMadeira
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Let Sødlig
DruerBastardo
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År1927
Alkohol22 %
Vivino5,0
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft
noter af tørrede blommer, tobak, kaffe, karamel, ristede valnødder og hasselnødder og propolis. I munden er den rig, usmagelig og vedholdende.
tabs-icon2 Smag
noter af tørrede blommer, tobak, kaffe, karamel, ristede valnødder og hasselnødder og propolis. I munden er den rig, usmagelig og vedholdende.
Beskrivelse

Madeira er en undervurderet vintype. I dag nok mest kendt fra Anthon Bergs chokoladespecialitet, som er fyld med marzipan, og blommer i Madeira.  - Madeira er meget mere end, en ingrediens til at koge sammen med frugt. Det er historisk vin, og en helt unik vintype. Som har mange ligheder med portvin, men stammer fra øen langt ude i Atlanterhavet. 

Vinen som blev lavet her i gamle dage, kunne ikke transporteres. Derfor tilsatte man, ligesom med portvin, en lille del druespiritus til vinen. Dette konserverede vinen. De længerevarende høje temperaturer, der ofte var under dækket på skibene, hjalp yderligere med konserveringen af vinen. 

I dag efterlignes fragten af vinene i kældrene. Her lagres vinene i opvarmede ståltanke i ca. 3 måneder. Ståltankene bliver ca. 45 grader. Metoden kaldes Estufagem.  - Den anden metode man støder på, hvis man prøver sig frem med Madeira vin, er Colheita metoden. Her lagres vinene i en længere årrække på træfade. Dette hjælper også med konservering.  - De to metoder, samt sødme og syrlighedsbalancen, bidrager til en vin der kan holde sig i ufatteligt mange år. Det samme hvad angår vintage Madeira. Her skal vinen lagres mindst 20 år før den må frigives. Nogle eksperter kalder Madeira for udødelig vin. 

Vi har fået fat i nogle af vinhusets meget gamle vintage aftapninger. Eksempelvis denne fra årgang 1927. Det fine vinhus Henriques & Henriques har haft denne årgang på egetræsfade siden og i 2021 valgte man at aftappe den. Det blev til 1906 flasker og denne flaske har No 1360. - Flaskestand og etiketter er i A +++ stand og kan ikke findes bedre. Flasken er i en smuk æske, som er i ligeså god stand.

Bastardo 1927. Druen er synonym for Trousseau-sorten (Frankrig), den modner tidligt og når høje sukkerniveauer, men er efterhånden helt uddød på øen pga det lave udbytte som sorten giver. Den lange oxidative ældning afslørede en kompleks aromatisk sammensætning med noter af tørrede blommer, tobak, kaffe, karamel, ristede valnødder og hasselnødder og propolis. I munden er den rig, meget smagelig og vedholdende.

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - 100 point

Vinhusets hjemmeside HER

Se en herlig video fra huset HER

Hvad anmelderne siger

Richard Mayson:

Bastardo er en synonym betegnelse for Trousseau-druen, der dyrkes i dele af Frankrig. Den modner tidligt og når betydelige sukkerniveauer. Denne vin er en ægte sjældenhed og blev først tappet på flaske i 2021: nøddebrun - mahogni i nuance med krydret, men let bagt-ristede aromaer og en udtalt torrefaktionsrigdom på ganen (114 g/l restsukker), der dufter af mørk chokolade og ristet kaffe. Syren skærer dog virkelig ned (11 g/l vinsyre), hvilket fører til en lang bitter-sød finish. En ret vidunderlig nysgerrighed og en fantastisk overlever. 18/20

 

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - 100 point

 

 

Område og Producent

Vinhuset Henriques & Henriques blev grundlagt i 1850 på den portugisiske ø Madeira i Atlanterhavet af João Gonçalves Henriques. Da grundlæggerens sønner, Francisco Eduardo og João Joaquim Henriques, overtog virksomhedens ejendom i 1912, fungerede de som Henriques & Henriques fra det tidspunkt og lagde grundlaget for den succes, der fortsætter den dag i dag. Fra 1925 fokuserede den unge virksomhed på produktion og distribution af egne vine. Den sidste direkte arving af familien Henriques, kaldet "João de Belém" af øboerne, som ikke selv havde nogen arvinger, overlod ved hans død i 1968 sit firma til sine tre venner og forretningspartnere Alberto Nascimento Jardim, Peter Cossart, som havde lavet 53 årgange med firmaet, og Carlos Nunes Pereira.

I begyndelsen af ​​90'erne gennemgik Henriques & Henriques et betydeligt ekspansionsprogram, med investeringer på millioner af dollars til en ny vingård, laboratorier, nyeste teknologier, kontorer, lagre og tøndelager, samt 10 hektar nye vinmarker i nærheden af ​​det nye. vingård. Kontrol og styring af alle processer og aspekter fra dyrkning til produktion giver Henriques & Henriques mulighed for at producere vine af enestående kvalitet.

I dag er Henriques & Henriques fortsat afhængig af familietraditionen i næsten 200 år, hvor de producerer de fineste Madeira-vine, der nyder stor anerkendelse verden over.