SILVER SEAL COGNAC VALLEIN TERCINIER 1989 GRANDE CHAMPAGNE

1.995,00 kr

 

"Grande C"

Vallein Tercinier er et familieejet cognac-hus i Cognac hvor man har produceret både cognac og Pineau des Charentes siden 1850, og som i dag bliver ført videre af femte generation i familien.

TypeCognac
Indhold i CL70
LandFransk
OmrådeCognac
År1989
Alkohol51,5 %
Beskrivelse

Silver Seal har opsnappet et meget eksklusivt fad fra Vallein Tercinier som blev destilleret i 1989. Massimo har valgt at tappe det ved fadstyrke, hvilket giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Alkoholprocenten siger 51,4 % og dette er i sig selv en sjældenhed, da man oftest ser cognac vandet ned til 40 % alkohol. Heldigvis så har Massimo, med sin forkærlighed for skotsk cask strength whisky, valgt ikke at tilsætte vand til denne 29 år gamle cognac. Den er flasket som Massimo bedst kan lide den – ved fuld fadstyrke – og mange tak for det! … for nøj, hvor det smager!

Massimo Righi har fortalt, at da den nyligt afdøde Silvano Samaroli (legendarisk italiensk spirituskøbmand indenfor både rom, whisky og cognac), smagte denne aftapning blindt første gang, blev han så overvældet over smagen, at han vurderede den til måske at være det bedste glas spiritus han nogensinde havde smagt. Og det siger ikke så lidt, når det kommer fra en mand som Silvano!

Se Vallein Tercinier hjemmeside HER og Se en video om Silver Seal HER

Område og Producent

Silver Seal Whisky Company er en italiensk uafhængig aftapper af både whisky, cognac og rom. Firmaet som blev grundlagt i 2000 ejes og drives af Massimo Righi, som køber fade produceret på forskellige destillerier, og flasker dem under eget mærke. Silver Seal udspringer af det hedengangne firma Sestante, som Massimo selv var med til at starte i 1979. Massimos motto og virksomhedens slogan er; “…excellence cannot be for everyone…“, og det skinner igennem i alle deres aftapninger. Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. 

Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal. Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år. Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade.

Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen. Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

wswaanjou