4,1 vivino

Chateau Nadal Hainaut - "L'Hydre du Lac" - AOP Côtes du Roussillon - UDEN SULFITTER

185,00 kr
  • Køb 3 for 150.00 pr. fl. og spar 19%

 

"Nature in spe"

Her langt nede i Frankrig. Ved foden af Pyrenæerne laver Chateau Nadal Hainaut sine fantastiske vine. Vine som har elegancen som det foretrukne og ikke mindst stræben efter at lade naturen råde. Respekten for den er i det absolutte højsæde. Denne rødvin er en blanding af Grenache noir og Syrah og er uden tilsatte sulfitter...

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØko & uden sulfitter
LandFransk
OmrådeRoussillon
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerGrenache noir, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter
År2019
Alkohol14,5 %
Vivino4,1
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget fin med noter af sort frugt og lakrids.

tabs-icon2 Smag

Stenfrugter , lakrids og søde krydderier. Silkefulde tanniner og meget flot balance.

Beskrivelse

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Som ejer og winemaker Jean Marie Nadal siger: Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Søens hydra, en overdådig blanding af Grenache Noir og Syrah uden tilsatte sulfitter. Høstes ved optimal modenhed, høsten sorteres og stilke fjernes, inden mosten anbringes i kar. Gæring finder sted i kar og derefter modnes vinen på franske og amerikanske egetønder i 6 måneder. Søens hydra, en hyldest til denne mystiske skabning født under et platantræ ved søen, en overdådig blanding af 70% Syrah & 30% Grenache Noir

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se dejlige videoer fra Slottet HER HER og HER

Hvad anmelderne siger

Berliner Wine Trophy 2019 ELLER
Asia Wine Trophy 2019 OR

Danmarks bedste vinblogger Houlberg skriver om vinen:

Château Nadal Hainaut holder til i cistercienserklosteret Sainte Eulalie fra det 12. århundrede og derfra smager jeg nu to vine startende med denne L’Hydre du Lac Sans Sulfites 2019. WAUW for en duft … virkelig kødfuld og mørk. Der er tørret og hængt oksekød, lidt mælkede noter og så sød, finsk lakrids. Frugten er solbær, brombær, svesker … næsten lidt kandiseret, vanilje, sød tobak og søde krydderier, chokolade og lakridskonfekt. Duften har samtidig nærmest en moden, dragende note … lidt som solcreme med duft af kokos. I munden er vinen vildt blød, cremet og mundsmeltende, men det er fortsat med koncentreret, powerfuld og mørk frugt, hvor der er lidt peber, grønne blade, urter … nogen tørhed. Tanninerne er også tørre samt tydelige, men vinen har samtidig lidt tilbagetrukket bitterhed, en snert af lidt engelsk lakrids, en rustik syre, men på en eller anden måde hænger det sgu godt sammen. Klart 5 store tomler og endda med klar pil op.

Område og Producent

Jean Marie Nadal

“At være vindyrker er ...

lyt til vinstokken, jorden og vinden.

Følg den gren, der er plantet, indtil den første høst, derefter have den største respekt for jorden. Dyrke smukke druer og udvælge de bedste.

Vi har altid arbejdet med vinstokke som bæredygtigt landbrug, men i 2010 konverterede vi gården til økologisk landbrug, dens virkning var betydelig, lige så meget på biodiversitet som på vinstokke. I dag er vi vidne til, at fuglearter og insekter vender tilbage til godset. Vi lægger al vores vilje til at arbejde med jorden med den største respekt for de levende.

Chateau Nadal Nainaut er et af de nye vinhuse i vores portefølje og vi har set frem til at handle med dem og deres vine. Jean Marie Nadal er 5 generation på godset som har 43 hektar beplantet ved vinstokke, hvor druetyperne er: Chardonnay, Centennial Carignan, Muscat Petit Grain & Muscat d'Alexandrie, Syrah, Grenache Noir, Grenache Gris, Cabernet-Sauvignon, Merlot, Macabeu.

Hernede ved Perpignan, med udsigt til Pyrenæerne er der 2.500 solskinstimer i gennemsnit pr. år. Et tempereret klima, præget af milde og fugtige vintre og varme og tørre somre, præget af en kraftig vind: tramontana.

Familien Hainaut fødte og byggede sin vinkultur inden for murene i det cistercianske priori Sainte Eulalie , der stammer fra det 12. århundrede . Denne kultur blev ydmygt sammensat i en bøn, nemlig at med glæde og respekt at overføre den bedste frugt, som jorden og dens planter kunne bringe.

Et slot med sand, sten og ler, der indeholder drømme fra flere generationer vinbønder. Siden 1826 har fem generationer fulgt hinanden og udviklet gradvis historien om dette sted, beriget og langsomt overført viden om dets land, sten efter sten, høst efter høst.

I 1900 blev der fejret en ny vinstok til fejring af Unionen mellem Thérèse Hainaut og François Nadal : Carignan, nu hundrede år gammel ; og med det blev Château Nadal-Hainaut født.

Jean-Marie Nadal, vinproducent og ønolog af uddannelse, har helliget sig udelukkende sine vinstokke for at fremstille vine, der virkelig afspejler hans terroir .

I dag er det med sine  3 døtre,  Julie, Marie-Luce og Pauline, at han vinificerer og modner vinene fra Châteauet, som PDO, VDN og IGP vine under de strenge specifikationer fra AB Ecocert -  Agriculture- mærket. Organisk .

Familien har implementeret en miljøansvarlig tilgang for at bearbejde vinstokke og deres juice på en sund måde  og med den største respekt for jorden og de levende.

jean-marie-nadal

”Det er en dyrebar arv, der er overført til os, samt en familietradition . På trods af alt forhindrer det ikke os i at udføre flere eksperimenter for at udforske spørgsmålet. Vin uden sulfitter, naturvine etc...

Det gamle har fred med det moderne, så længe de begge bevæger sig mod livet " 

Vi arbejder nu med en nyeste generation af tanke i rustfrit stål, en koldtank og et tangentielt filter. Dette giver os fremragende temperaturstyring . Vi sætter pris på den friskhed, som en betonbeholder giver, og derfor har vi valgt at holde en del af vores betonbeholderkælder til modning af nogle af de røde . "

Vi udvikler sortvin og PDO'er i hvid, rød og rosé samt naturlige søde vine, der  fremhæver hver druesort og vores terroir .

Fra vin til flaske arbejder vi udelukkende inden for økologisk landbrug. Fra ankomsten af ​​druerne i kælderen til aftapning udføres hvert trin på boet og af os.