Bodegas Hidalgo - La Gitana - Amontillado Sherry

158,00 kr

 

"Amon amongst"

Amontillado Seco Napoleón er oprindeligt lagret til at blive en Manzanilla ved hjælp af det traditionelle solera-system på fade af amerikansk eg. Visse fade viser dog en dybere, mere nøddeagtig karakter og overføres til en separat solera for at ældes oxidativt, som en del af Amontillado-blandingen.

TypeHedvine
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeJerez
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerPalomino
God TilAperitif, Asiat. retter, Bløde Oste, Fed Fisk, Grillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Stærke Oste, Sushi
Alkohol17,5 %
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

en let lukket næse, ret støvet og nøddeagtig, der mangler noget af manzanillaens livlighed. Noter af karamelliserede mandler og cedertræ. Vanilje latte. Linolie og bløde strejf af læder. Små strejf af tørrede svampe. Generelt ret blød.

tabs-icon2 Smag

meget glat smad, med en dæmpet saltholdighed og syre. Frisk og en smule for let måske, men meget tilgængelig. Medium tør med masser af karamelsmag og nøddeagtige noter, samt en frugtighed i baggrunden.

Beskrivelse

Oldgamle kældre og de (aller)bedste druer fra de bedste marker er blændende udgangspunkter for den vilde forvandling til nogle af verdens allerstørste hedvine, der sker i Hidalgos kældre. Geografisk er vi i sydspanske Sanlúcar de Barrameda, ikke langt fra Cádiz – og byens specialitet er den salte, havvindslagrede lyse manzanilla-sherry, der sammen med et par gode ansjoser, lidt mandler og en oliven er Paradis i et glas.

Amontillado er det bedste fra to verdener. En smule flor som en fino at give karakter og almindelig oxidation i soleraens mange forbundne tønder til at give dybde. En genial madvin, der kan klare stort set alt. Årsagen ligger blandt andet i vinmarkernes albariza-jord – hvid mergel bestående af ler, kalk og fossiler, der giver en heftig mineralitet til vinen. Nødder, urter, bark og tobak er blot nogle af smagenoterne i Hildalgo Gitanas smukke Amontillado.

Vingårdens hjemmeside HER - Se en lille video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger

95 points Decanter
The Hidalgos came from Santander in northern Spain, starting up in 1792. Over two centuries later Hidalgo is the strongest name in manzanilla, thanks to the much-travelled sixth generation, Javier Hidalgo. It is among the producers who farm without chemicals, and its most famous wine is the super-delicate La Gitana. Among its dry wines it also has an en rama, and a single-vineyard wine – one of the few in Jerez – Pastrana. Pastrana is a pasada – an aged manzanilla. Napoleon is one step on: an aged manzanilla that has developed a sensuous richness on its way to becoming amontillado. Pedro Ballesteros Torres MW: A great wine: complex and expressive, melding the deep expression of amontillado and the fresh lightness of manzanilla. Sarah Jane Evans MW: Glorious amber colour with reddish tinges. A nose laden with vanilla, almonds, coconut and mocha. Pungent, punchy palate: firm grip, very intense. Powerfully salty but with an underlying fruit note to soften the briskness. Long and superbly complex: Sherry at its unique best. Nick Room: Deep amber hue. Very concentrated, pungent nose of toffee and roasted nuts. Bone dry palate that is very specifically manzanilla with an underlying saltiness. Well balanced and powerful.

Område og Producent

Bodegas Hidalgo eller Hidalgo - La Gitana for at sikre, at det ikke er forvekslet med Bodegas Emilio Hidalgo , blev grundlagt i 1792 af José Pantaleón Hidalgo, der oprindeligt var fra Santander i det nordlige Spanien. Især i det 19. århundrede voksede det ind i dagens kendte firma. Hidalgo -

La Gitana 's forretningsgang er gammeldags på en positiv måde, i tider, hvor de fleste andre bodegas er blevet moderniseret. Først og fremmest er det en ægte familievirksomhed (sjette successive generation) og en af ​​meget få tilbageværende uafhængige. For det andet er det stadig afhængigt af sine egne vinmarker i to af de bedste pagoer: Balbaína - mellem havet og Jerez - og Miraflores, den store Sanlúcar vingård.

De ejer ca. 170 hektar - alt organisk dyrket. Selve Bodegaen hedder San Luis og ligger i Sanlúcar de Barrameda nær Guadalquivir-floden på havniveau. Faktisk var det lige på kysten indtil det 18. århundrede, da havet begyndte at bevæge sig væk. Det er ikke nødvendigt at sige, at der er en konstant havbrise. Bodegaen indeholder ca. 10.000 botas , mange af dem over 200 år gamle. Hidalgo -

La Gitana producerer ca. 200.000 flasker sherry og brandy hvert år. Ca. 70% af denne produktion er til Manzanilla La Gitana , Hidalgo's flagskibsvin, der produceres i en familie solera, der går tilbage til begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Faktisk dateres det tilbage til samme tid, da Manzanilla som en vintype blev til.

Navnet La Gitana betyder Sigøjner-kvinden , og kommer fra en bar i Málaga, der drives af en sigøjner, hvor Hidalgo's Manzanilla var særlig populær. I dag er det nok den mest almindelige Manzanilla i andalusiske restauranter og barer. I de senere år har familien også startet en restaurantkæde og købt en vinbodega i Rioja-området, men de fleste af disse aktiviteter er lukket ned og deres fokus er nu på sherry igen. De producerer også brandy Fabuloso, eddike, Ponche likør og bordvin.