4,0 vivino

Terre di Perseto - "Albóre" - DOCG Chianti Classico Rosso - Sangiovese

175,00 kr
  • Køb 6 for 135.00 pr. fl. og spar 23%

 

"Rosso Sangio"

I 2025 fik Wineboutique eneforhandling af Terre di Persetos vine i Danmark. Efter et besøg på vingården i 2023 faldt vi for både familien, omgivelserne og den fantastiske kvalitet. Vi glæder os til at tilbyde vores kunder disse dejlige Chianti vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeChianti
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilBløde Oste, Fugle vildt, Grillede retter, Lam, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Svamperetter
År2021
Alkohol14 %
Vivino4,0
100 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rubinrød farve, den har en bemærkelsesværdig kompleksitet på næsen. Den har en tæt kerne af frugt med noter af viol, sød viol, modne hindbær og blomme

tabs-icon2 Smag

Kompleks i struktur, krydret og elegant. Velafbalanceret krop, med bløde, runde tanniner

Beskrivelse

'Terre di Perseto' er placeret blandt Chianti Classico bølgende bakker, på vejen, der forbinder landsbyen San Casciano i Val di Pesa med landsbyen Greve in Chianti, i det ældste og mest værdsatte område for produktion af Chianti Classico vine. - 

Druehøsten udføres udelukkende i hånden. Kun denne langsomme, gamle og omhyggelige metode tillader en omhyggelig udvælgelse af druer.

Vinificeringen udføres i overensstemmelse med traditionerne i Chianti Classico-området, under overholdelse af alle regler, der er fastsat af den tilsvarende produktionsdisciplin, som fastlægger de krav, der er nødvendige for, at en vin bærer betegnelsen "DOCG Chianti Classico" (Chianti Classico Denomination of Controlled & Guaranteed Origin). Derudover finder alle gærings-, opbevarings-, lagrings- og aftapningsprocesser sted efter den naturlige vej for vinfremstilling og vinfremstilling .

Alle Perseto vine er håndhøstede

Vinificering: ved kontrolleret temperatur med overpumpning og delestage; maceration i 15-25 dage afhængig af år.

Modning foregår i ståltanke, efterfulgt af 24 mdr.på tonneaux af fransk eg.

FORSLAG TIL MAD: Stege og gryderetter af rødt og hvidt kød og vildt; bøf eller grillet kød; pølser; lasagne; cacciucco eller andre fiskeretter med fyldig tomatsauce; stærke lagrede eller blå oste med blød eller hård tekstur (gorgonzola, stilton osv.); krydret (selv etnisk) og krydret mad.

 

Se vingårdens hjemmeside HER - En dejlig stemningsvideo fra vingården HER

 

Hvad anmelderne siger

33338695-61ea-47b3-849b-67ed39dac161 - Vi giver store 95 point for en sublim sangiovese. Så dan skal Chianti smage og så til et fantastisk køb.....

Område og Producent

Det første dokument, der indeholder den ældste henvisning til 'Chianti', betyder at vinen blev produceret i området så tidligt som 1398.

I det XVI århundrede blev denne vin elsket og drukket også af paver. Omkring år 1536 blev pave Paolo III rådet af Sante Lancerio, en historiker og geograf, såvel som hans personlige mundskænk, til at købe den til sine kældre.

I 1716 satte storhertugen af ​​Toscana, Cosimo III, grænserne for produktionsområdet for Chianti-vinen, det vil sige et område lukket mellem byerne Firenze og Siena. På det tidspunkt var Chianti-vinen allerede meget vellykket.

I 1932 blev suffikset "Classico" tilføjet til ordet "Chianti" for at skelne Chianti-vinen, der er produceret i ovennævnte oprindelsesområde, fra alle andre vine kaldet "Chianti", men ikke produceret i dette område.

I 1984 opnåede Chianti Classico DOCG-certificeringen (Denomination of Controlled and Guaranteed Origin), hvilket er den højeste anerkendelse i Italien for vine af høj kvalitet. 

I 2016 blev det fejret 300-årsdagen fra Cosimo III's bekendtgørelse om Chianti-grænserne; samme år blev det indsendt et nomineringsforslag til Chianti Classico-territoriet, der skulle komme i betragtning til optagelse på UNESCOs verdensarvsliste.

3 århundreder af Chianti Gallo Nero
Terre di perseto vingården ligger 10 km stik syd for Firenze og dækker et samlet areal på omkring 40 hektar, hvoraf omkring 20 hektar er dækket af vinmarker , 6 hektar er beplantet med oliventræer og resten er dækket af skov.

Virksomheden blev grundlagt af Metello Sabatini i 1958 , mens den i dag ledes af hans barnebarn Niccolò og Daniel , som har overtaget  familiens vinfremstillingstradition med passion og dedikation:

Terre di Persetos vinmarker dækker er ideelt placeret til soleksponering samt jordkvalitet. De er placeret i en højde af 250-300 meter over havets overflade, vendt mod sydvest. Druerne, der dyrkes, er: Sangiovese , Merlot , Cabernet Sauvignon , Canaiolo , Syrah , Montepulciano og Trebbiano .

Denne jords natur kaldes 'kalksten/Alberese type', en meget drænende jord med en rig tilstedeværelse af mineralsalte, som bidrager til at give  vinene elegance , rundhed i ganen og en unik karakter.

Vingårdens vine udtrykker historien om et traditionelt håndværk og familiearbejde og er præget af elegance, parfume og behagelighed på ganen.