4,0 vivino

SCHUBERT WINES - MARTINBOROUGH - NEW ZEALAND - Sauvignon Blanc 2021

225,00 kr
  • Køb 3 for 195.00 pr. fl. og spar 14%

 

"The ouverture"

"SCHUBERTS PRINCIP ER AT SKABE VINE AF KOMPROMISLØS KVALITET , SOM VIL SKILLE SIG UD, SAMMEN MED DE FINESTE I VERDEN."

Vi er så glade for vores nye samarbejde med en af de absolut bedste vingårde på New Zealand, som vinelskere og vinkendere bukker dybt for.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNew Zealandsk
OmrådeMartinborough
FyldeFrisk, Letkrydret, Mineralsk, Tør
DruerSauvignon Blanc
God TilAsiat. retter, Asparges, Grillede retter, Skaldyr, Sushi
År2021
Alkohol12,5 %
Vivino4,0
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

En udtryksfuld duft af citrus og tropisk frugt ledsaget af flintede mineralske noter.

tabs-icon2 Smag

Den forfriskende smag af lime og grapefrugt er understreget med et strejf af friske afskårne urter, en levende, velafbalanceret syre og underliggende krydderi.

Beskrivelse

Efter at have dimitteret fra det tyske vin- og ønologiuniversitet rejste Kai Schubert og Marion Deimling verden rundt på jagt efter det perfekte terroir og betingelser for vindyrkning, især deres yndlingssort – Pinot Noir. Deres søgen tog dem til vinområderne Frankrig, Tyskland, Oregon, Californien, Sydamerika og Australien og endte i Martinborough i den smukke Wairarapa Valley.

Her fandt de det perfekte klima og betingelser for at producere et meget lavt udbytte og fremragende kvalitet af druer. Siden 1998 har Schubert Wines dyrket og produceret vine med intens og kompleks karakter, som nu er nationalt og internationalt prisvindende.

TIL HVIDVINEN: Alle druer er nøje udvalgt for at sortere eventuelle dårlige klaser, der ikke lever op til kvalitetsstandarderne. Druerne løftes derefter som hele klaser ind i pressen for at tillade en blidere presning og for at undgå så mange faste stoffer som muligt.

Sauvignon Blanc er den eneste hvide sort, som også er delvist afstilket og macererer i nogen tid på drueskindet, inden den presses. Den meget skånsomme presseproces tager op til otte timer. Derefter klares mosten ved at den sætter sig med 24 til 48 timer. Afhængigt af den valgte druesort, naturlig gær bruges til en ret langsom gæring, som er temperaturstyret.

Efter gæring modner alle hvidvine på den fulde bærm i flere måneder. Ved overførslen til fadene undgår man at pumpe så meget som muligt. Det samme gælder for filtrering og aftapning af hvidevinene, som normalt finder sted omkring 10-12 måneder efter høst.

Høståret 2021 var fint, men forårsfrost og mindre end ideelle blomstringsforhold førte til dårlig frugtsætning. En tør og ikke for varm sommer bragte gunstige modningsforhold. - 100% afstilket og maceration på skind. Gæring i forskellige tanke og delvis på franske egetræsbarriques. Vinen kan med fordel modnes yderligere 5 år i flasken.

Vingårdenshjemmeside HER - Se en dejlig video fra vingården HER

 

Område og Producent

Kai Schubert og Marion Deimling, begge Geisenheim University Viticulture & Oenology kandidater fra Tyskland etablerede SCHUBERT WINES i 1998.

Efter at have arbejdet med vinproducenter som Erni Loosen fra Dr Loosen Estate i Tyskland såvel som i forskellige vinmarker over hele verden, havde deres drøm altid været at rejse rundt i verden på jagt efter det ideelle sted at plante og producere deres sande passion - Pinot Noir . Efter at have rejst gennem regioner som Oregon, Californien, Australien og dele af Europa, var det først da de ankom til Martinborough i Wairarapa-regionen i New Zealand, at Kai og Marion følte, at de havde fundet det, de ledte efter.

I foråret 1998 erhvervede de en lille etableret vingård i Martinborough og 40 hektar bar jord i East Taratahi, lige nord for Martinborough, efterfulgt af plantninger fra bunden i 1999 og 2000.

SCHUBERTS filosofi er at fremstille vine af kompromisløs kvalitet, der vil skille sig ud ved siden af ​​de fineste i verden. 14 hektar vin er tæt beplantet i traditionel, europæisk stil og det unikke klima giver lave udbytter. Som et resultat har de været hurtige til at fange opmærksomheden hos både kendere og kritikere for deres dragende, internationalt prisvindende vine med enestående karakter, kompleksitet, balance og ynde.

Det "kølige klima" i Wairarapa-dalen minder meget om Europas køligere vindyrkningsområder med en ekstra fordel: det lange tørre efterår! Nedbøren er skærmet af Rimutaka- og Tararua-bjergene, hvilket skaber et unikt mikroklima. Martinborough og dens underregion East Taratahi er de tørreste regioner på New Zealands nordø. Jordbunden er dannet af gamle flodsedimenter; ideelle forhold for Pinot Noir. Den stærke vind og det barske klima giver lave udbytter og holder druerne tørre og sunde. Bærene er meget små med tykt skind, hvilket har en positiv effekt på smagsdybden.

Respekt og pleje af Terroir spiller den vigtigste rolle for produktionen af ​​deres førsteklasses kvalitetsvine. Vi koncentrerer os om en økologisk, miljøvenlig og økologisk vingårdsdrift. Sunde vinstokke har brug for mindre beskyttelse, så miljøpåvirkningerne reduceres til et minimum.

Kun perfekte druer af højeste kvalitet kan lave enestående vin! -  Kvaliteten af ​​en vin er bestemt af druernes kvalitet; derfor laves vine af høj kvalitet i det væsentlige i vingården. Dette starter med måden at plukke på og fortsætter med skånsom forarbejdning i alle stadier af vinificeringen. Al frugt er nøje udvalgt, plukket i hånden og samlet i små, perforerede kurve. Der lægges kun 2 lag druer i hver kurv og dermed undgås enhver klemning og beskadigelse. Det betyder, at druerne ankommer til vingården i fremragende stand til videre forarbejdning.