4,0 vivino

Reserva Dos Amigos – Selecão Especial Lisboa

179,00 kr
  • Køb 6 for 149.00 pr. fl. og spar 17%

 

'News from heaven'

Nord og vest for Lissabon, finder vi byens vin distrikt, som til for ganske nylig, var kendt som Estremadura. Der bliver lavet rigtig meget vin her. Distriktet og vinene generelt er meget undervurderede i Danmark og vi kan bare sige til dig, der måske går udenom vinene dernedefra. Prøv lige igen. De er dejlige og enormt gode køb.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeLissabon
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
DruerCastelão, Touriga Nacional
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
114 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Frugt, vilde bær, ristede toner og hindbær er nogle af de aromaer, der er knyttet til vinen

tabs-icon2 Smag

Varm, fuld krop, stor og kraftig

Beskrivelse

Vin distriktet omkring Lissabon et et langt og tynd område, som går langs atlanterhavskysten, men er skærmet af for den hårde vind af store bakker og her finde vinstokken læ og varme.

Antonio siger om denne vin, at det faktisk er en Late Harvest vin (sen høst), i den forstand at druerne er plukket i overmoden tilstand.
Ved det opnår man et højere sukkerindhold, som så betales med lavere produktion og større risici.
Dernæst, som Antonio siger, er det bare at fortsætte, gærer vinen og lagre den uden at lave fejl.
Det er selvsagt ikke hvert år man kan lave den slags vin, da det kræver en tør eftersommer og lidt vind om morgenen, slutter Antonio af.

Obs. Produktbilledet viser anden årgang.

Se en fin video fra vinfirmaet HER

www.vidigalwines.com

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 100 bedømmelser

 

Juri Juster fra Danmark skriver:

Wow!!! Meget potent, dyb og fyldig vin. Man kan ligefrem mærke hvordan smagen breder sig i end mund. Saftig, med flotte noter af modne solbær, korianderfrø og mørk chokolade. Mellemkraftige tanniner giver en perfekt afrunding af smagen.

Område og Producent

Vidigal Wines er et familiedrevet vinfirma, der producerer alle slags vine. 
Beliggende i centrum af Portugal, nær byen Leiria. Vidigal blev etableret i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. 
Gennem det sidste århundrede havde virksomheden flere ejere. Blev så erhvervet i 90'erne af den nuværende administrerende direktør, António Mendes Lopes, gik Vidigal gennem store forvaltnings- og teknologiske fremskridt, der gør det muligt for dem i øjeblikket at producere over 3 millioner flasker vin årligt.

Vidigal ejes af den dansk / portugisiske  António Mendes Lopes (60%) og af et norsk investeringsselskab (40%). 
António Lopes har over 30 års erfaring i vinverdenen. Han grundlagde en vinimportvirksomhed i Danmark, hvor han importerede vine fra mange regioner i verden til Danmark, hvilket gav ham viden og ekspertise på globalt plan. 
António Mendes Lopes deltager aktivt i processen med vinfremstilling sammen med sine to vigtigste ønologer: António Ventura (årets portugisiske ønolog) og Rafael Neuparth.

Med en eksportrate på 90% er Vidigal et af de største eksporterende vinfimaer i Portugal. Vidigal sælger i over 30 lande. 

Med hensyn til produktion har Vidigal partnerskaber i området Lissabon, der repræsenterer 1.112 hektar vinmarker samt i andre portugisiske vinregioner: Tagus, Douro, Alentejo, Dão, Beiras og Vinho Verde.

Størstedelen af ​​vinerne, som Vidigal producerer, især de fra Lissabon-regionen, stammer fra vinmarker tæt på Atlanterhavet, og som sådan har havbrisen en indflydelse på de vine man producerer, og de er sædvanligvis friske vine og altid meget frugtagtig. 
De vigtigste druesorter, der anvendes af Vidigal, er: Touriga Nacional, Aragonez (Tinta Roriz), Castelão, Syrah og Cabernet.

Vidigal Wines: “den bedst mulige vin til den lavest mulige pris”.