3,7 vivino

Reserva Dos Amigos – Selecão Especial Lisboa

169,00 kr
  • Køb 6 for 139 pr. fl. og spar 18%

 

'News from heaven'

Nord og vest for Lissabon, finder vi byens vin distrikt, som til for ganske nylig, var kendt som Estremadura. Der bliver lavet rigtig meget vin her. Distriktet og vinene generelt er meget undervurderede i Danmark og vi kan bare sige til dig, der måske går udenom vinene dernedefra. Prøv lige igen. De er dejlige og enormt gode køb.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
DruerCastelão, Touriga Nacional
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino3,7
Beskrivelse

Vin distriktet omkring Lissabon et et langt og tynd område, som går langs atlanterhavskysten, men er skærmet af for den hårde vind af store bakker og her finde vinstokken læ og varme.

www.vidigalwines.com

I glasset
Antonio siger om denne vin, at det faktisk er en Late Harvest vin (sen høst), i den forstand at druerne er plukket i overmoden tilstand. Ved det opnår vi et højere sukkerindhold, som så betales med lavere produktion og større risici. Dernæst, som Antonio siger, er det bare at fortsætte, gærer vinen og lagre den uden at lave fejl. Det er selvsagt ikke hvert år vi kan lave den slags vin, da det kræver en tør eftersommer og lidt vind om morgenen, slutter Antonio af. Vinen er ny i sortimentet og er kun smagt af en halv snes kunder og disse anbefaler vinen varmt.
Område og Producent
Her er en del selvstændige DOC områder (vinregulering og lovgivning). Her findes også korkproppens hjemland og vinen her er selvfølgelig med naturlig korkprop. Portugal er et forunderligt land med store kontraster og således også indenfor vinfremstilling. Mange af de gamle metoder findes stadig og især dette vinland, har deres helt egne druesorter, hvilket denne vin er et eksempel på. Antonio Mendes Lopes laver vinen og da vi talte med ham, viste det sig at han kunne dansk. Han var som en af de første, pioneren til at indføre portugisisk vin til Danmark i 80érne og idag laver han forskellige vine fra 7 områder i Portugal.