4,3 vivino

QUARTS DE CHAUME GRAND CRU - "BROCHET" - AMPELIDAE - Val de Loire

395,00 kr

 

"Grand Cru Loire"

En af de ædleste vine fra Frankrigs have er, Quarts de Chaume vinene. Lavet som de er på Chenin blanc druen, præstere de nogle af de fornemmeste søde vine som findes.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeBiodynamisk
LandFransk
OmrådeLoire
FyldeFrugtig, Fyldig, Sød
DruerChenin Blanc
God TilAperitif, Dessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2014
Alkohol11,5 %
Vivino4,3
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Ungdommens blomster-, citrus- og tropiske smag giver plads til et overflødighedshorn af tørret og kandiseret frugt, abrikos, honning og krydderier.

tabs-icon2 Smag

Quarts de Chaume er saftig og fløjlsagtig, med en smuk glat, afrundet mundfølelse. Velafbalanceret kraftfuld og frisk; en vin med uendelig kompleksitet.

Beskrivelse

Ampelidae er et domæne, der byder på fine rene vine, og som ligger mellem økologi og teknologi takket være en global og innovativ tilgang, der er optaget af at respektere miljøet. Ejendommen er den første økologiske vinbonde i Loire-dalen og er etableret i Vienne i en landsby med tilnavnet Pauillac de Vienne.

Vingården har unikke karakteristika af sin art, fordi den er placeret på krydsfeltet mellem flere bassiner: Parisian, Médoc, Armorican og Massif Central, hvilket giver den mulighed for at dyrke en bred vifte af druesorter.

AOC Quarts de Chaume er anerkendt som en førende appellation. Navnet stammer fra en tradition, der går tilbage til middelalderen, hvor bønderne skulle betale en fjerdedel af deres høst til Seigneur og beholde de resterende tre fjerdedele for sig selv – deraf ''erne' i Quarts de Chaume. Områdets geologiske kompleksitet – broverske skifer og puddingsandsten – dets sydvendte beliggenhed med udsigt over Layon og dets morgentåger er ideelle til udvikling af Pourriture Noble. Denne vingårds Quarts de Chaume er et mesterværk fra winemaker Frédéric. Her får 100% Chenin Blanc mulighed for at udvikle sig til en underfundig sød vin med tårnhøj mineralitet og honningagtig sødme med aromaer af kvædebrød, abrikosgelé, bipollen, hvide blomster og dugvåd sommereng

Se vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Ampelidae er en pioner inden for økologisk vindyrkning i Loire-dalen. Vingårdens mål er at udvikle fremragende vine med en innovativ global tilgang og optaget af respekten for dets miljøer.

 Filosofien er baseret på tre hovedakser:

-Altid styret af principperne for økologisk landbrug stræbes der efter at tilpasse arbejdsmetoderne til hver af deres parceller i henhold til deres egne karakteristika (jord, relieffer, druesorter, flora tilstede og nært miljø osv.).

-At producere vine, der er tro mod de skridt, der er taget i vinmarkerne og til de naturlige udtryk for druesorterne, har været Ampelidae's kodeord siden starten. At reducere indgreb så meget som muligt, innovere eller stole på forfædres praksis og perfektionere deres videnskabelige viden, er alle måder man udforsker for at tilbyde traditionelle eller mere moderne vine, som vil glæde amatører og uindviede, og har været det i næsten 30 år.

-Ampelidae stræber efter at tilbyde de bedst mulige betingelser for sine medarbejdere og partnere: gennemsigtighed, retfærdig aflønning, velvilje og prioritering af lokale kredsløb, som man deler de samme værdier af respekt med...

--------------

Ampelidae blev født fra mødet mellem tre historier: Frédéric Brochet, eventyrets grundlægger, af Meuli-familien, der sluttede sig til ham for at støtte udviklingen af ​​ejendommen, og af en gruppe vinbønder fra Vienne, der delte den samme opfattelse.

Vingården strækker sig over en radius på omkring tredive kilometer, ved krydset mellem de to bassiner i Paris og Médocain (Bordeaux), samt Massifs Central (Auvergne) og Armoricain (Bretagne).  

I denne sydlige del af Loire-dalen nyder vinstokkene godt af et tempereret havklima og derfor af et væld af jordbund, der gør den rig.

I 1995 grundlagde Frédéric Brochet Ampelidae og indrettede godset i sin familiekælder på La Mailleterie. Han arbejdede derefter på en grund på en halv hektar, hvis matrikelnummer "1328" vil give navn til deres store cuvée af Pinot Noir... Allerede nu er vinene fra Ampelidae frugten af ​​en perfekt harmoni mellem økologisk vindyrkning og ekspertforsker i vingården. Denne innovative tilgang, der kombinerer knowhow om naturlige metoder og banebrydende vinfremstillingsteknologier, har siden været Ampelidaes DNA.

Frédéric Brochet forlod ledelsen af ​​Ampelidae i 2020. Siden da har familien Meuli foreviget eventyret og skabt en dynamik i kontinuiteten af ​​det, der gjorde godset berømt. I dag er det med et ungt og talentfuldt team, at Ampelidae bestræber sig på at være en stor spiller inden for økologisk vin i Frankrig og internationalt.