- Beskrivelse
Jakob Jung er medlem af Association of German VDP . Det er grunden til, at deres vine stolt bærer VDP mærket på kapslerne. Som medlem implementerer man konsekvent VDP. KLASSIFIKATIONEN i deres vine. VDP. KLASSIFIKATION definerer kvaliteten af en vin i henhold til dens oprindelse. Kort sagt: Jo nærmere oprindelsen, desto højere er kvaliteten af vinen.
Spätburgunder Tradition er en animerende, frugtagtig rødvin, der tilbyder let drikkeglæde på et højt niveau! Før den fine vin blev aftappet, modnede den i træfade i et par måneder. I næsen møder man noter af frisk rips og med den første slurk tilføjes en koncentreret aroma af vilde bær. En fyldig vin med et behageligt samspil mellem sødme og syre og en meget lang finish. Denne fantastiske Pinot Noir-tradition er tør og animeret og er ikke for stærk - og til en lav pris. Det kan nydes solo, efter at dens aromaer er udfoldet i glasset og er en fin ledsager til eksempelvis vildt-retter. Du kan fornemme, at vinmageren Jakob ofte har været i Baden og har sat pris på den fyldige, fyrige stil der. Prøv denne lækre rødvin og den høje kvalitet af vinene fra Jakob Jung-vingården.
Vinene lagres i en mere end 250 år gammel og mere end 110 meter lang kælder, udhugget i klippen otte meter under jorden. Her er temperaturen året rundt 11 grader, hvilket er ideelt for opbevaring af de flotte Rieslingvine.
Se vingårdens hjemmeside HER - Se en virtuel smagning med Jungs vine HER - En video fra vinregionen HER
- Hvad anmelderne siger
VIVINO:
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2015 Årgang)Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser (2014 Årgang)
Danmarks bedste vin blogger skriver om vinen:
Alexander Johannes Jung på Weingut Jakob Jung i byen Erbach ved Eltville am Rhein i den østlige del af Rheingau og denne gang med en 2017 Spätburgunder Tradition. I glasset er det en transparent vin, men klart ikke lys og feminin transparent Spätburgunder, da der er mere farve, hvilket også går igen i duften, der har nogle mørkere og mere maskuline træk, en frugt med sorte kirsebær, brombær og måske endda nærmest lidt solbær samt grønne solbærblade, en rustik blækagtig note, nogle træagtige elementer samt et virkelig landligt, animalsk slutfløjt inklusiv strejf af den delikate drues elegance. Med luft i glasset aftager nogle af de skarpe kanter, hvor de så i stedet dukker en smule sødme op sammen med små fadnoter med vanilje og ganske svagt lidt mælkechokolade. I munden er det også startmæssigt en ung, syrlig og spændstig Spätburgunder, som har en skarp nerve … så giv vinen ekstra luft i glasset. Der er både syrlig saftighed, peber og tanniner. Smagen er til den lette, stringente og lidt uforsonlige side, men lidt luft gør vinen rundere, selvom vi bliver ovre i det ranke, stringente og kantede univers.
- Område og Producent
Der er regioner i verden, der er spektakulære. fordi de er naturskønne. Fordi folk er varme. Fordi det kulinariske tilbud og vinkulturen er stor. Rheingau er en sådan region.
Med sin næsten 1000 år gamle vinhistorie og over 3.000 ha vinmarker er det en af de vigtigste vindyrkningsregioner i verden. Deres Rieslings har været skænket på de vigtigste borde i verden i århundreder.Hættetrøje, tre-dages skæg, kasket og et dejligt smil. Dette er, hvordan Alexander Johannes Jung byder gæster velkommen til vingården. De er uhøjtidelige og autentiske, og det siden 1799.
Jung tilbyder kompleksitet i glasset uden at være kompliceret. Vinene er let tilgængelige, men aldrig banale. Som et godt kortspil. Du lærer det hurtigt, og så slipper du det ikke.
Jung står for typiske Rheingau Rieslings og elegante Spätburgunder. I vingården arbejdes der så miljøvenligt som muligt og så konventionelt, som det findes nødvendigt.
Det hele klares uden insekticider og herbicider. Man tror på det, og man finder det vigtigt.
Derudover vil Jung gerne nyde friheden til at implementere egne ideer. Han og hans team prøver meget, blander kortene nu og da - det er en del af deres filosofi. En del af deres DNA. Dogmatisme er derfor ikke produktiv for vingården.
Vingården administrerer deres 16 ha land hundrede procent selv, vinificeringen og aftapning er også helt i deres hænder. Dette er den eneste måde, man kan kontrollere kvaliteten af deres vin optimalt.Vingården har været familieejet siden 1799. I midten af Rheingau. Midt i Erbach. På det tidspunkt blev det kørt som en klassisk blandet gård med forskellige landbrugsprodukter. Det ændrede sig, da Ludwig Jung, som er senioren, overtog firmaet i 1969. Han var kun 18 år gammel på det tidspunkt. Hans far døde tidligt, og han måtte hurtigt tage ansvar. Ludwig gjorde gården til en ren vingård. Et meget godt træk!
Ludwig har to sønner: Alexander Johannes og Ingmar. Ingmar har viet sig til sin politiske karriere. Alex derimod, indså meget tidligt, at han ville overtage sin families vingård. Generationsskiftet fandt endelig sted i 2008. Alex rykkede hurtigt og satte sit eget aftryk. Kvalitativt og kvantitativt. Han køber stadig flere vinmarker for at forberede vingården til det internationale vinmarked.Jung er medlemmer af Association of German VDP . Det er grunden til, at deres vine stolt bærer VDP mærket på kapslerne. Som medlem implementerer man konsekvent VDP. KLASSIFIKATIONEN i deres vine. VDP. KLASSIFIKATION definerer kvaliteten af en vin i henhold til dens oprindelse. Kort sagt: Jo nærmere oprindelsen, desto højere er kvaliteten af vinen.