4,6 vivino

Rusden Wines - Sandscrub 2004 - Shiraz - Barossa Valley

3.495,00 kr

 

"Heavy Metal"

En af de mest intense Shiraz vine der kan smages. For den der elsker Shiraz, fadlagring i mange år og dyb extraktion ad druerne, ja så er denne vin den ultimative oplevelse. Samme beskrivelse kan siges om alle de andre årgange vi har af sandscrub.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Meget Kraftig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2004
Alkohol15,5 %
Vivino4,6
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Uhyggelig koncentreret duft af mørke bær, læder og tobak

tabs-icon2 Smag

Ligeså koncentreret smag, som kan virke overvældende. En af verdens bedste vine....

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord.

Jeg har aldrig smagt så intens en vin. Hvis du kan drikke en hel flaske i løbet af aftenen, kan det blive lidt for intenst. Del den sammen med de bedste venner du har.

Vinen er håndplukket, håndbeskærede ældgamle vinstokke. Åben fermenteret, kurvpresset og modnet på druekvaset i ny fransk eg. Fire år i tønde. Fire år på flaske. Otte år i skabelsen. - 2004 var en klassisk Barossa årgang. Den faldt lige midt i en tørke, så udbyttet var under gennemsnittet i Sandscrub-vinmarken, hvilket gav stor intensitet og fremragende tanninstruktur. Frugten var velafbalanceret med fin syre. 2004'eren har hele fire år på flaske efter den ligeså lange fadlagring og kompleksiteten er Christian meget tilfreds med. Han forventer, at den ældes med ynde i mindst tyve år.

Denne vin kommer i en individuel og elegant håndlavet præsentationsboks. Vi har flere årgange i vores vinkælder end dem du kan se på hjemmesiden. Hør gerne om dem....

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

The Wine Advocate / Robert Parker gav 2004 udgaven af Sandscrub hele 97 Point.

most_user_rated

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser

 

Blandt top 2% af alle vine i verden 

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen Christian og hans kone Amy har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970