BIMBER APOGEE 12 YEARS OLD PURE MALT WHISKY

695,00 kr

 

"The new boy"

Bimber Distillery blev grundlagt af whiskyelskere med en mission om at fremstille single malt whisky af høj kvalitet, og med stor karakter - alt sammen ved hjælp af traditionelle metoder, der sjældent ses i nutidens whiskyproduktion.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
Alkohol46 %
12 stk. På lager
tabs-icon2 Smag

Smagen er frisk, frugttung og krydret – den samlede oplevelse er sødmefuld, dyb og raffineret. ’Apogee’ betyder ’højdepunkt’ hvilket er meget passende for netop smagen af denne whisky.

Beskrivelse

Der har været enormt stor opmærksomhed på det Londonbaserede Bimber Whisky Distillery, siden deres første udgivelse i 2019. Denne opmærksomhed skyldes ikke mindst den usædvanlige tilgang til produktionen af deres whisky, som naturligvis afspejles i smagen af deres aftapninger. Den store efterspørgsel har affødt Bimber APOGEE.

Bimber APOGEE er en 12 år gammel pure malt whisky fra forskellige single malt destillerier i Highland og Speyside i Skotland. De kompetente whiskyfolk hos Bimber Distillery har møjsommeligt udvalgt og sammensat forskellige single malt whiskeyer inden det unikke blend er blevet overført til egetræstønder, som tidligere har indeholdt netop whisky fra Bimber Distillery. Dette skotske blend af pure malt whiskyer har altså fået en ’Bimber finish’ inden det er blevet tappet på flaske ved 46,3 % alkohol.

Smagen er frisk, frugttung og krydret – den samlede oplevelse er sødmefuld, dyb og raffineret. ’Apogee’ betyder ’højdepunkt’ hvilket er meget passende for netop smagen af denne whisky.

Bimber APOGEE 12 Years Old Pure Malt Whisky er ikke tilsat farve og er ikke koldfiltreret.

Se Bimber's hjemmeside HER  -  Se Nicolaj fortælle om den strålende malt whisky HER

Hvad anmelderne siger
De er glade for Bimber's nye Apogee XII over hos whiskyanmelderen på Words of Whisky! ????
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 8,5 ud af 10 mulige points, og med ordene: "An interesting and very drinkable release from Bimber Distillery, the Apogee XII Pure Malt Whisky delivers in terms of deliciousness. Mature and balanced, but also has this near oak-y quality that you'd expect from older whiskies that are almost over the top."
Område og Producent

Bimber Distillery blev grundlagt af whiskyelskere med en mission om at fremstille single malt whisky af høj kvalitet, og med stor karakter - alt sammen ved hjælp af traditionelle metoder, der sjældent ses i nutidens whiskyproduktion.

Det hele begynder på Bimber Distillery, hvor 100 % af deres økologiske byg dyrkes – noget som ses meget sjældent hos whiskyproducenter. Byggen bliver gulvmaltet ved håndkraft som i gamle dage, ligeledes formalet i hånden, og dernæst gæret langsomt i syv dage i washbacks af træ skabt i Bimbers eget bødkeri. Under destillationen bruger man direkte ild til at opvarme de små kobber pot stills fremfor indirekte varme, og modningen af whiskyen foregår i særligt udvalgte fade af exceptionel kvalitet. Endeligt er Bimbers whisky blended og tappet på destilleriet – en sand single estate single malt whisky, hvor man virkelig kan tale om terroir. Bimber laver whisky som man gjorde i gamle dage.

Bimber Distillery er et ungt destilleri, som fyldte deres første fade med new make den 26. maj 2016. Denne single malt whisky, som fik navnet ”The First”, udkom tre år senere i september i 2019. Denne frigivelse, på 1.000 håndnummererede flasker, blev udsolgt på kun 3 timer.

STOR HYPE OM DEN NYE DRENG I KLASSEN

Der har været enormt stor opmærksomhed om det Londonbaserede Bimber Distillery, siden deres første udgivelse. Denne opmærksomhed skyldes ikke mindst den usædvanlige tilgang til produktionen af deres whisky, som naturligvis afspejles i smagen af deres aftapninger. På destilleriet benytter man sig i produktionen af følgende:

• Egen malt
• Gulvmaltning
• Formaling ved håndkraft
• Syv dage lang fermentering (over dobbelt så lang tid som den gennemsnitlige producent)
• Destillation drevet af direkte ild
• Fade af højeste kvalitet

Disse seks grundkvaliteter, og respekten for de gamle traditioner, er sammenlagt med til at gøre Bimber Distillery til et af verdens bedste og mest interessante destillerier. Så simpelt kan det siges.

Fremtiden ser lys ud for Bimber Distillery!