4,0 vivino

Chateau De Melin - Chassagne Montrachet - "Les Battaudes" - 2021

495,00 kr

 

"CHAS. M"

Siden den franske revolution har seks generationer af vinbønder efterfulgt hinanden på Ch. De Melin, som har postadresse i den berømte burgundiske vinlandsby Auxey-Duresses. Vi er enormt glade for, at Wineboutique har fået en aftale med Chateau'et om importen af deres vine til Danmark.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Frisk, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay
God TilFed Fisk, Fisk, Lyst Kød
År2021
Alkohol14 %
Vivino4,0
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kraftfuld hvidvin af guldfarve med grønne reflekser, med aromaer af akacie og hasselnød, en velkendt mineralitet, selvom eg bringer noget andet tiul vinen

tabs-icon2 Smag

Fint fadpræg med noter af tropisk frugt

Beskrivelse

I 1968 overtog familiens datter Marie-Claire Derats-Dumay og hendes mand Jean-Claude, Domaine Paul Dumay. Mellem 1970 og 1995 erhvervede de mange små vinmarks parceller i Côtes de Beaune og Côtes de Nuits, domænet omfattede derefter 15 hektar.
I 2000 blev Arnaud, deres søn, uddannet som ingeniør og efter 10 års karriere i byggeindustrien, blev han overhalet af traditionerne. Sammen med sin kone Hélène køber de Château de Melin, der ligger i byen Auxey-Duresses, og beslutter sig for at oprette familiens vingård der.

Domaine du Château de Melin er i øjeblikket på 22 hektar og producerer således 22 appellationer: 20 i Côtes de Beaune og 2 i Côtes de Nuits.
Vinifikationen finder stadig sted i vingården i Sampigny-les-Maranges. På den anden side modnes vinene i deres kældre på slottet og her fortages også aftapningen.

Det er vigtigt for en vin at være af god kvalitet for at respektere vinstokken og dens miljø. vinstokken vil derefter fuldt ud udtrykke dens terroir's særlige egenskaber gennem sine druer.
Derfor har man i 2009, efter et par års bæredygtig dyrkning, valgt at konvertere ejendommen til økologisk dyrkning. Derfor dyrker man nu vinmarkerne med respekt for miljøet. Det vil sige uden brug af pesticider, herbicider og kemiske produkter. Det betyder også, at brug af svovl og kobber kun bruges i marken mod sygdomme og ikke i vinfremstillingen. - Det endelige mål er at opnå druer af god kvalitet, der udtrykker Bourgogne -terroiren på bedste måde.
Flere gange om året kontrolleres man af et uafhængigt certificeringsorgan: Ecocert. Den første årgang for at få denne "økologiske" etiket var i 2012.

Chassagne-Montrachet er en kommune på cirka 2,5 Km2 der sammen med Puligny-Montrachet producere meget af verdens bedste hvidvine. Disse vine er særskilt klassificeret under de fem Montrachet Grands Crus, men vine mærket Chassagne-Montrachet kan også være i verdensklasse. Udover at have en andel af Bâtard-Montrachet og Montrachet (vine fra Chassagne-siden af ​​Montrachet er kendt som Le Montrachet), omfatter Chassagne-Montrachet også fuldt ud den lille Grand Cru of Criots-Bâtard-Montrachet.

De to Montrachet -landsbyer udgør en uhyre vigtig del af hvidvinverdenen. Mens nogle af de bedste hvidvine, og dem, der giver Montrachet sit berømte navn, er mærket under en af ​​de fem Montrachet Grands Crus, produceres der også en hel del hvidvin i verdensklasse på Premier Cru-niveau og endda almindelig gammel landsby vin niveau.

Mens Puligny-Montrachet har en større andel af Grands Crus, erklærer Chassagne-Montrachet sin fordel på Premier Cru-niveau. Selvom en række af dem er uklare, findes der ikke mindre end 50 Premiers Crus inden for Chassagne-Montrachets grænser. Der er omkring 865 hektar vinmarker, hvoraf cirka 358 hektar er Premier Cru. Derfor er lidt mindre end halvdelen af ​​Chassagne-Montrachets vinmarker Premiers Crus. Som et resultat af disse meget overbevisende statistikker indtager Chassagne sin plads som en af ​​de få bedste hvidvinlandsbyer i verden.

Chassagne-Montrachet fra Ch. De Melin er en Premier Cru med vinmarkens navn "Les Battaudes" påhæftet. En vin som slottet modner i 13 måneder i egetræsfade, hvoraf 25% er nye fade. 2021 var et udfordrende år - Vinene på landsbyniveau er forskellige i stil og kvalitet. Der er meget at holde af i de friske, blomstrede, øjensynligt afrundede landsbyvine med noter af appelsinblomster, sandsynligvis fra botrytis. Der er masser af disse, men nogle er bredere, mangler frugtintensitet, og derfor har disse en nøjsom følelse. De Melin's ligger i den høje ende af kvalitets barometeret.

Serveres ved 12 - 14 ° C. En god vin til fjerkræ og kalvekød. Drik den også gerne til fine fisk og endda laks.

 Se vingårdens hjemmeside HER - og en dejlig video fra slottet HER

Hvad anmelderne siger

Guide Hachette 2009

Område og Producent

12 km sydvest for Beaune, i hjertet af vinmarkerne, dominerer tårnene med høje skifertage på Château de Melin i landsbyen med samme navn.

 Bygget i 1551 af Rozereau -familien, blev slottet derefter købt af Brunet de Monthelie -familien i slutningen af ​​1600 -tallet, der derefter udvidede slottet, især ved at bygge en anden bolig modsat den første. Alle tre rektangulære bygninger, hver med et trappetårn, er organiseret i en hestesko omkring en firkantet gård.

301080526

I 1960 blev Aubervilliers kirkesogn ejer af slottet, og hver sommer tilbragte hundredevis af børn deres ferie her.

Det var i 1999, at huset blev erhvervet af dets nuværende ejere, Hélène og Arnaud Derats, som derefter gennemførte en total restaurering af slottet. Samtidig overtog de familiens vingård, der omfatter 22 hektar vinstokke i Côte de Beaune og Côtes de Nuits.

arnaud-et-helene-derats-sont-proprietaires-du-chateau-de-melin-depuis-decembre-1999-1436518924