Taylor's Historic Limited Edition - I smuk træramme m/ logo & skrift

395,00 kr

 

"The blood of Taylor's"

Denne flaske blev inspireret af de blæreformede vinflasker fremstillet i England mellem 1715 og 1740. I Storbritannien, hvor de blev brugt hovedsageligt i 1720'erne og begyndelsen af ​​1730'erne, var "blære" vinflasker relativt usædvanlige, men deres anvendelse i det europæiske kontinent var mere udbredt. Den særlige variant, som denne flaske i begrænset udgave var baseret på, med sin smalle ovale profil, beskrives ofte som en "flad kastanje" -form.

En fantastisk gaveidé til portvinsentusiasten....

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Lagrede Oste
Alkohol19,5 %
tabs-icon1 Duft

En kerne af dyb murstensrød over i det rødbrune i kanten. En smukt moden og kompleks næse, fuld af stemningsfulde, subtile nuancer. Aromaer af blomme, figen og sultana, med en blød redolens af marcipan og butterscotch. Noter af cigaretkasse, cedertræ og læder tilføjer en eksotisk dimension til næsen.

tabs-icon2 Smag

Vinen er forførende rund og glat med diskret, smukt integrerede tanniner, der giver en attraktiv tørhed og greb.

tabs-icon3 Eftersmag

Vinen er fyldt med rige, frugtkagefrugter med lidt frisk blomme karakter, der kommer frem på den lange eftersmag. En dygtig blandet Tawny Port, harmonisk og afbalanceret, med al den intensitet og finesse, der stammer fra modning i ristede egefade.

Beskrivelse

Disse 'blære' flasker holdt normalt mere vin end tidligere 'løg' flasker eller de mere cylindriske typer, der fulgte dem. Ligesom denne specialudgaveflaske blev omkring 1730 fuldblåste 'blære' flasker lavet til at indeholde omkring en liter vin.

Denne blanding blev omhyggeligt sammensat til denne begrænsede udgave, fra specielt udvalgte Portvine fra Taylors omfattende reserver af Tawny-vine, der er lagret på ristede Port-fade. Dens karakter er unik for denne aftappning, med den karakteristiske Taylors rigdom og med sit tydelige greb om eftersmagen.

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!