4,5 vivino

Dalva Vintage Port 2000

725,00 kr

 

'Til kælderen'

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport.

 

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
God TilSkimmel Ost, Stærke Oste
År2000
Alkohol20 %
Vivino4,5
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Flot dyb farve med ligeså flotte tanniner. Frugt moden aroma.

tabs-icon2 Smag

Kraftfuld, men med en blød struktur,

tabs-icon3 Eftersmag

efterlader en superb smag.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år, men også de særlige vintage aftapninger, som kun laves i specielt gode år.

Mørk rubinfarve, friske frugtsmage og tanniner. Vintage Port repræsenterer to procent af et års samlede Portvinsproduktion. Kun kvalitetsdruer anvendes.  Vintage Ports er højst to og et halvt år før aftapning og kræver generelt mindst tre til fire år før servering og yderligere ti til tredive år i gennemsnit af aldring i flasken, inden man når hvad der anses for at være en drikkemoden alder. Dette er en portvin, som man med stor oplevelse til følge, kan lade ligge og modne i 10 år. Du vil opleve en vin som har udviklet sig til det sublime.
Når de bliver ældre, bliver deres buket afbalanceret, kompleks og yderst særpræget med en regnbue af smagsoplevelser som ... bagt frugt, chokolade, kanel, kakao, kaffe ... 
Dekanter før servering, undgå luft- og temperaturændringer og bør ligge ned.

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Se andre årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 21 gange mere.
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER