Dalva Vintage Port 2000

Ikke på lager

695,00 kr

 


'Til kælderen'


Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport.

Læs mere
TypeHedvine
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
druerTinta Roriz, Touriga Nacional
God TilSkimmel Ost, Stærke Oste
År2000
Alkohol20 %
Vivino4,1
Beskrivelse

Detaljer

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år, men også de særlige vintage aftapninger, som kun laves i specielt gode år.

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Se andre årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

I glasset

Detaljer

Flot dyb farve med ligeså flotte tanniner. Frugt moden aroma. Kraftfuld, men med en blød struktur, som efterlader en superb smag. Hvis du lager den et køligt sted og hvor den ligger ned, kan denne vin holde og samtidig blive bedre og bedre over tid. Hvis du drikke den nu skal du dekantere vinen og servere den ved 16-18 gr. Den er en sublim nydelse i sig selv, men vil også gå godt til stærke oste og blå oste.
Område og Producent

Detaljer

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.