4,5 vivino

Taylor - Vintage Port 2000 - Magnum

1.495,00 kr

 

"Vintage 2000"

Taylor vintage ports er vel nok de bedste vintage port som laves. Her har vi en portvin fra årgang 2000 i magnum flaske. Et klart investeringsbud.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL150
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Grillede retter, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2000
Alkohol20 %
Vivino4,5
9 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rig magenta farve. Kraftfuld, intens, sort frugt- og kirsebæraroma med dejlige duftende aromatiske noter. 

tabs-icon2 Smag

Smagen i perfekt harmoni med smukt afbalanceret frugt og tanniner. Rige, elegante, saftige sorte frugtsmag. Enorm koncentration med igen denne attraktive duftende kvalitet, der kommer igennem. Lang rig finish. Meget stilfuld.

Beskrivelse

Druerne til Vintage-portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Pga. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den – på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen – og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

En våd høst fra 1999 blev efterfulgt af en kold og tør vinter med næsten ingen regn. April og maj var meget våde, juni og juli meget tørre og første halvdel af august ekstremt varm. Høst startede den 20. september. De resulterende vine var store og fyldige med intens farve og meget attraktive aromaer.

Århundredskiftet blev indledt af ​​ekstraordinære portvine, især i Douro-dalen.

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Hvad anmelderne siger

98 points Robert Parker's Wine Advocate

Outer quote mark Among the most saturated blue/purple/black-colored examples of the vintage, Taylor's 2000 tastes like a young vintage of Chateau Latour on steroids. Aromas of graphite, blackberry liqueur, creme de cassis and smoke jump from the glass. Spectacularly concentrated and enormously endowed, with sweetness allied to ripe tannin, decent acidity, and layer upon layer of fruit and extract, this is the leading candidate for the port of the vintage. (RP) Inner quote mark (10/2002)

96 points Wine Enthusiast

Outer quote mark This was perhaps the most prototypically 'Taylor' wine of the vertical, with complex floral and spice aromas backed by firm, black cherry and berry fruit. The fruit is fresh and almost crunchy in character, underscored by solid tannins and a long, dusty finish. Immense power combines with intricate nuance and a supremely ageworthy structure. Hold. (JC) Inner quote mark (2/2007)

95 points Vinous

Outer quote mark Bright deep ruby. Brooding, complex aromas of cassis, minerals, graphite, licorice and damp earth; distinct hints of surmaturite. Dense, chewy and powerful, with a saline impression of extract. At once strong and seamless, with penetrating, youthfully primary black fruit flavors that really expand and reverberate in the mouth and on the very long, gripping finish. Exhilarating late note of dark chocolate. (ST) 95+ Inner quote mark (2/2003)

95 points Wine Spectator

Outer quote mark Beautiful aromas of honeysuckle, violets, citrus and berries, plus hints of fresh herbs. Full-bodied and chewy, with refined tannins and a long finish. Lasts for minutes on the palate. An elegant, yet powerful and fruity style of young Taylor. (JS) Inner quote mark (5/2003)

94 points John Gilman

Outer quote mark The 2000 Taylor is a classic in the making. The bouquet displays typical Taylor reticence in its complex blend of cassis, black cherries, plums, tar, bitter chocolate, black pepper, earth and violets. On the palate the wine is full-bodied, deep and structured, with a rock solid core of fruit, firm tannins, excellent acids, and a very long, very primary finish. The grip here is classic Taylor- firm, uncompromising and built to age gracefully for at least fifty years. This is a great vintage of Taylor in the making. Inner quote mark (1/2007)

Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!