4,5 vivino

Taylor - Vintage port 1997 - Magnum

1.495,00 kr

 

"96 P Parker"

En fantastisk årgang og berømmet af alverdens anmeldere. Her sågar en magnum og det gør det hele lidt bedre. Taylor er og bliver den bedste producent af Portvin.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL150
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Frugt, Grillede retter, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
År1997
Alkohol20 %
Vivino4,5
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

en portvin med flot dyb lilla, næsten sort, farve samt intens og kompleks frugtduft med et strejf af cedertræ

tabs-icon2 Smag

Den har en kraftig og koncentreret, men samtidig elegant og velafbalanceret frugtsmag samt en utrolig lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Druerne til Vintage-portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne vingårde, Quinta de Vargellas og Quinta de Terra Feita, hvis jorde begge er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de to gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Pga. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den – på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen – og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

Efter snefald den 7. januar var vinteren og foråret 1997 varmt og tørt. De højere temperaturer end normalt bragte tidlig knupskydning, og bærsætningen for alle vinmarker var god. Fra blomstringen op til september var der hyppige regnbyger, hvilket betød,en mere gradvis modningstid.

Vejret under høsten var ekstremt varmt, som et resultat var gæringstemperaturerne høje, og der krævedes en ekstra indsats for at forlænge gæringen. Den høje kvalitet var tydelig fra starten med intensiteten af ​​mosten, god integration af alkohol og kraftfulde, attraktive aromaer.

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Hvad anmelderne siger
  • 96

    Robert Parker's Wine Advocate

      Saturated black/purple-colored, with stunning aromatics of blueberries, blackberries, licorice, and iron, this spectacular vintage port is one of the stars of the vintage. Extremely full-bodied, with silky tannin, spectacular concentration and purity, multiple flavor levels, and an evolved, forward personality, this is an exquisite yet precocious 1997 vintage port. (RP) 

    (01/2000)

  • 96

    Wine Enthusiast

      This is rather flashy for Taylor, with plenty of upfront appeal to its floral, spicy aromas and gobs of fruit. It’s very lush and soft on the palate, almost overloaded with blackberries and plums, then firms up and begins to show that Taylor reserve on the dusty finish. Hold. 

    (02/2007)

  • 95

    Vinous

      Saturated deep ruby. Great minerally aromas of black plum, black cherry, roasted meat and deep spices. Very sweet and very dense, with youthfully backward black fruit, mineral and bitter chocolate flavors. Finishes with wonderfully ripe, sweet tannins and superb persistence and grip. Has the verve most '97s lack. This may ultimately challenge the great '94. (ST) 95+ 

    (05/2000)

  • 94

    Wine Spectator

      Juicy and energetic, with lots of warm raisin, toffee and toasted peanut notes, mixed with mulled fig, singed juniper and baked plum flavors. Has a warm Christmas pudding feel through the finish, with nicely inlaid brambly grip. Best from 2020 through 2035. (JS, Web Only-2017) 

  • Jancis Robinson

      Very dark purplish crimson. Unformed peppery nose. Extremely voluptuous, satiny fruit followed by lots of acidity and tannin – just a baby but a very bonny baby indeed. Should provide great port drinking eventually. Violets, perfume, nice dry finish. 18/20 points (JR) 

    (10/2004)

 
Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!