4,1 vivino

Tenuta Montecchiesi, - Vermentino / Chardonnay -Toscana IGT

160,00 kr
  • Køb 6 for 125.00 pr. fl. og spar 22%

 

"Tuscan Wonder"

Vi kender alle Toscana og regionens vine. Parrer man så Chardonnay med en af de mest undervurderede druer i verden, Vermentino, ja what's not to like.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeFyldig, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay, Vermentino
God TilLyst Kød, Milde oste, Skaldyr
År2023
Alkohol13 %
Vivino4,1
48 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens strågul, med guld-fremhævninger. En generøs buket kombinerer noter af middelhavstjørnblomster og rosmarin til skarpere indtryk af mandarin og blyant.

tabs-icon2 Smag

På ganen udviser den stilfuld ynde og fremragende balance, der afsluttes med en finish præget af moden frugt og en syrlig åre af mineral.

Beskrivelse

Tenuta Montecchiesis vinmarker ligger i 260 - 350 meters højde. Undergrunden er overvejende ler og sandsten, som i kombination med et mildt klima giver yderst strukturerede vine med bemærkelsesværdige lagringspotentiale. 

Tenuta Montecchiesis hvidvin: dens vinmarker ligger i Montecchio, 270 meter over havets overflade. Vermentino er den oprindelige hvide drue par excellence i det centrale Italien. Her ønskede vi at skabe en blanding af Vermentino og Chardonnay, hvor middelhavsnoterne af Vermentino som tjørn og rosmarin kombineres med friskere dufte som mandarin. En blanding med masser af smag.

Drueklaserne presses forsigtigt, og mosten bruger tyngdekraften for at skabe en klar most. Efter podning med dyrket gær gærer mosten i temperaturkontrollerede rustfri ståltanke. - Minimum 3 måneder i stål, med en gang ugentlig batonage af den fine bærme, efterfulgt af en 45-dages flaskelagring.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Montecchiesi-ejendommen har tilhørt familien siden 1980, hvor brødrene Giuseppe og Dario, sønner af grundlæggeren Augusto, tiltrukket af den store toscanske vinfremstillingstradition, besluttede sig for også at hellige sig produktionen af ​​store rødvine i et område med ​fremragende til denne type vin.
Det var en stor udfordring i at erhverve dette gods, da de blev tvunget til at fratage sig selv det, de brød sig mest om: For at få det, blev de tvunget til at sælge en del af det gods, de havde arvet efter deres far, Augustus.

Overbevist om Cortonas vindyrkningspotentiale besluttede de at plante nye sorter af vinmarker ud over den eksisterende Sangiovese, med speciale i druesorten, der viste sig at være særligt velegnet til dette land: Syrah.
Takket være Dal Cero-familiens indsigt og færdigheder er de over tid flyttet fra det oprindelige territorium til et område, der er ti gange så stort og helt viet til vindyrkning.

Når familien Dal Cero tænker på fremtiden, forestiller den sig noget, der har rod i fortiden, fordi det er det, deres bedstefar lærte deres far, og det er det, deres far lærte dem, og det er det, de vil lære deres børn.
De er den jord, man dyrker, og den vin, man producerer.

I Tenuta Montecchiesi, i Cortona, Toscana, i et område, der er indikeret for dets kvaliteter, er et 'alberello', bush-trænet, dyrkningsprojekt i gang. Denne form for forædling gør det muligt for planten at vokse med en all-round eksponering for lys og sol.
Den naturlige og spontane vækst af planten gøres endnu friere ved strengt manuel behandling uden kemiske tilsætningsstoffer.

Det er en ny måde at se tilbage på tidligere ting, der forstærker dem med nutidens viden, erfaring og kvalitet.
Man ønskede at påtage sig et ekstra ansvar: De besluttede at garantere projektets integritet med ordet alene.