4,3 vivino

Dalva Port - Colheita 1982

995,00 kr

 

'Best buy port 1982'

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport.

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Let Sødlig
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
God TilDessert
År1982
Alkohol20 %
Vivino4,3
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

I duften findes mandel, hasselnød, figen og honning, smagen er kraftig og meget attraktiv.

tabs-icon2 Smag

smagen er ligeså intens med masser af krydderi og tørret frugt.

tabs-icon3 Eftersmag

Ufattelig intens og lang

Beskrivelse

 C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

Colheita 1982 fra Dalva er en fadlagret portvin fra ét enkelt år. I princippet altså en tawny med årgangsbetegnelse. Vinen fadlagrer fra høståret og tappes først på flaske umiddelbart inden den sendes på markedet. I den periode udvikler vinene aromaer af hasselnødder, puddersukker, grøn te, lakridspulver, et delikat og forfriskende citruspræg samt en lækker fornemmelse af karamel og dadel i munden. Sødmen er meget elegant holdt i skak af et diskret tørstof fra lagringen.

Denne Colheita er blevet tappet på flaske i 2020 og har således modnet 38 år på egefad!!

DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

92 points Vinhulen

97 points Decanter
Evocative and ethereal aromas of honey, sweet spices and toasted nuts – the nose alone is worth a gold medal – but the palate also delivers, with a sumptuous array of caramel, sweet fruit and nuts.

92 points Sélectiones Mondiales des vins Canada
92+ point og guldmedalje

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER