4,1 vivino

Dalva Port - Colheita 2000

375,00 kr

 

'Best buy Port 2000'

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDao
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Let Sødlig
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
God TilDessert
År2000
Alkohol20 %
Vivino4,1
8 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens og fin aroma, som kommer efter at denne og de andre Colheitas ligger på fad i 6 til 8 år. I duften findes mandel, hasselnød, figen og honning, smagen er kraftig og meget attraktiv.

tabs-icon2 Smag

Smagen er ligeså intens med masser af krydderi og tørret frugt. Det går igennem i næsten alle Colheita vinene, men jo ældre de bliver jo mere bløde og runde, med tanniner som er helt integreret.

Beskrivelse

 C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

Dalva Colheita 2000. Langsom udvikling på træfade har skabt en fuldstændig harmonisk og virkelig finessepræget portvin. De mange år på fad har afrundet vinen, der nu fremstår i perfekt balance mellem kraftfuldhed og elegance. Smagsnuancerne står nærmest i kø for at vælte ud af glasset. Orangeskal, sød tobak og ristede nødder. En fornem balance mellem ungdommelig saftighed og alderens kompleksitet. Fadlagret port, der er sublimt afrundet og dog stadig har rigeligt med karakter og vitalitet til at klare selv tungere desserter eller kraftige oste.

Denne Colheita er flasket i 2015 - DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Se flere årgangsport HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Vingårdens hjemmeside




Hvad anmelderne siger
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2019 Wine Style Awards: Portuguese Port
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
 

92 points Decanter
Refined and spicy, with a structured palate of dried fruits and sweet caramelised nuts. Lifted aromas, and leathery notes.

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER