Rom

Ligesom gin går rom sin gang over hele jorden. I ”gamle dage” var rom noget der blev brugt sammen med en cola og nogle isterninger eller i de utallige drinks, hvori rom er en vigtig bestanddel eller måske blev den brugt til at hælde over en gammel ost. Siden Zacapa, Mathusalem, El dorado kom med deres sødede rom, har vi for alvor taget rommen til os, som en drik, der drikkes alene. Se også vores spændende .udvalg af rom fadandele. Læs mere HER

Læs mere...
GuyanaElDorado12r-20
295,00 kr
RONCUBANACANRESERVA12AOS-20
295,00 kr
PUNTACANACLUBMUYVIEJO-20
295,00 kr
SkotlanderWhiterum-20
369,00 kr
VolbeatrumIII-20
435,00 kr
OFFRIAN12YEAROLDRUMPanama-20
459,00 kr

Der har også altid været rom aficionados, der har nydt rommens ånd. Disse kendere er primært til den helt usødede rom, hvor man virkelig smager rommens inderste. Disse aficionados ved godt, at man med sødning af en rom kan skjule rigtig meget dårlig kvalitet og tro os, der findes rigtig meget dårlig rom derude. Men et fakta er, at vi elsker den søde rom. Vi elsker faktisk det søde generelt. Generationerne som er opvokset med søde sodavand og alle de sødede let alkoholiske produkter, som cider, Breezer osv, er nu blevet voksne og deres smagsløg følger med. 95 % af alle rom som sælges, er blevet sødet.

Rom er destillationen af affaldsproduktet fra sukkerrørsproduktionen, kaldet melasse. Nogle få rom’er, er destillatet af sukkerrørsjuice, som kaldes Rum Agricole og er en helt anden type en melasse rommen.

Ligesom mange andre produkter indenfor spiritussens verden, er det mange gange lokale traditioner, klima og senere lagringen af rommen, som afgør smagen. Næsten alle lande i verden laver rom, men det er kun i sub og tropisk klima sukkerrørene dyrkes. Eksempelvis i Danmark har vi producenter som Skotlander rom og Enghaven som laver sublime rom, men med hver deres helt egen stil. De importerer enten melassen, juicen eller sågar ”moderrommen” fra enten Caribien, Sydamerika eller Asien og laver så deres egen stil.

Modningen og lagringen af rom er en helt speciel ting i en rom’s liv. Hvilke fade producenten bruger, hvilke forhold modnes rommen under og hvor meget fortyndes og sødes rommen inden den kommes på flaske, er uhyre vigtige parametre.

Under tropiske forhold fordamper 6-7 % af rommen hvert år pga. den høje luftfugtighed, hvorimod i nordisk klima er det meget lidt der fordamper.

Fadende man bruger, er meget meget vigtig. Langt de fleste fade der bruges er brugte fade fra Sherry produktion eller Madeira, Portvin eller bourbon produktion. Disse fade bidrager med duft og smag til rommen.

I Wineboutique har vi hundredvis af forskellige rom. Fra 175,- kr. og op til 8000,- kr. pr. flaske. Vi har samler rom, vi har rom i gaveæsker og trækasser og vi har rom som alle kender og vi har rom som ingen kender.

2 gange om året afholder vi rom arrangementer i vores smukke og rustikke lokaler. Hold dig opdateret ved at tjekke vores arrangementskalender ud jævnligt. Derudover afholder vi arrangementer i virksomheder, personaleforeninger, forsamlingshuse og privat. Se gerne hvordan det foregår HER