- Beskrivelse
Normalt lagres portvin på store egetræsfade som kan indeholde omkring 500-550 liter portvin. Tømmer man fadet vil der stadig sidde portvinsrester i egetræets struktur, hvilket videregives til rommen, når man på ny har fyldt fadet op. Det betyder altså, at rommen som nu ligger på det brugte portvinsfad optager nogle af de smagselementer som portvinen besidder. Dette kaldes en finish/afslutning, og det er Ron Quorhum 30 Aniversario Oporto Finish er et lysende eksempel på.
OBS: De rom vi har på lager af denne Quorhum 30 års er stadig de mere og mere sjældne editions, som er blevet sødet efter gamle standarter. En af de bedste rom som findes....
Ps: EU har besluttet at er der over 20 gr. sukker i en rom, må der på etiketten ikke stå rom mere. Vi har købt store mængder inden forbuddet og derfor står der stadig rom på etiketten. Disse bliver sjældnere og sjældnere. Samleobjekt!!
Se en lille video fra Oliver & Oliver HER - OG HER
Oliver & Oliver hjemmeside HER
- Område og Producent
Ron Quorhum er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.
Ron Quorhum er en moderne premium romserie, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle cubanske produktionstraditioner. I denne serie af rom har man både brugt rom destilleret på en base af sukkerrøsjuice samt melasse. Derudover har man ligeledes brugt to typer egetræ under lagringsprocessen, herunder amerikansk egetræ samt fransk egetræ. Man kan på denne måde sige, at den spanske romtradition møder den franske og har skabt en hybrid, men den uovertruffen fylde og kompleksitet. Under hele lagringsperioden på de såkaldte Solera-systemer bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter.
Oliver & Oliver er kendt for at benytte forskellige ”blendekomponenter”. De har fx et komponent som kaldes ”moderrom” og et komponent der kaldes ”compuesto”. Moderrommen indgår i stort set alle deres aftapninger og har en gennemsnittelig alder på 25 år. Dette tilfører masser af dybde og sødme til de forskellige serier af rom. Compuesto’en er en meget gammel rom med masser af egetræssmag og bittertanniner, som i sig selv ikke er behagelig at drikke, men som tilfører en masse kompleksitet til det endelige blend. I Quorhum-serien finder du både en 12, 15, 23 og 30 års solera-udgave og nye aftapninger i serien er under udvikling.