- Beskrivelse
Fra Emperor finder du her en ganske særlig og atypisk aftapning, som har modnet hele seks måneder på 60 meters dybde ud for Ushant Island, Bretagne i Frankrig. På flaskens yderside finder man tydelige spor efter dybhavsmodning, hvor den på bunden af havet har ligget under et tryk på hele syv bar, hvilket svarer til syv gange så meget som det atmosfæriske tryk. Den seks måneder lange flaskemodning har resulteret i en aromatisk og frisk frugtighed samt en bedre balance på smagen. Der findes i øjeblikket to forskellige udgaver i ”Deep Blue”-serien herunder Château Pape Clément Wine Finish Rum og Palo Cortado Sherry Finish Rum.
Inden rommen sænkes ned i dybet modtager den modning på brugte amerikanske whiskeytønder samt en ekstra modning på brugte rødvinstønder fra Château Pape Clément i Bordeaux, Frankrig.
Rommen dufter af blomster, vanilje og karamel. Smagen tilbyder noter af læder, rød frugt og moden rødvin fra de brugte rødvinstønder. Rommen stammer fra Mauritius og er tappet ved 40 % alkohol, og er kun tappet i 1250 eksemplarer.
- Område og Producent
Emperor Rum er en blanding af mauritiske modnet rom, der stammer fra destillation af ren og frisk sukkerrørsaft og melasse. Mærket tager sin unikhed fra mauritisk jord, klima og traditionel know-how. Enkelte udgaver er på ren melasse eller som Rum Agricole
Den forbløffende palet af farver og smag er resultatet af en kompleks blanding af friskpresset sukkerrør, ristede eksotiske frugter og blomster, der slutter med peber og krydderier i den typiske mauritiske tradition.
Emperor Rum har en intim forståelse af karakteren af hver af deres modnede rom og ved, hvordan man kan forbedre hver ingrediens. Man lægger nøje vægt på kvaliteten af fadene, og dybden af dygtighed, dedikation og viden om rom. Deres unikke rom-blandinger ergennemsyret af øens historie og er både en kunst og en videnskab. I dag er Emperor Rum vogter af en ekstraordinær arv og kan bestemt betragtes som en autoritet til blanding af gamle rom.