WORTHY PARK SINGLE ESTATE 2006 - Cask Stength

995,00 kr

 

"First vintage"

Worthy Park Single Estate 2006 er modnet i troperne i 12 år i brugte amerikansk hvid eg ex-Bourbon tønder. Det tappes med cask styrke, ikke-kold-filtreret, og man finder intet sukker eller andre tilsætningsstoffer i flasken. Dette er den første vintage-udgivelse direkte fra Worthy Park Estate.

TypeRom
Indhold i CL70
LandJamaica
År2006
Alkohol56,3 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft af bananer, vaniljeis og chokoladechips parret med en grøn, græsagtig note.

tabs-icon2 Smag

En lige fremad jamaicansk funk-punch med egetræsbitterhed, aromaer af let forbrændt gummi og delikate antydninger af eksotiske frugter

Beskrivelse

Jamaicansk rom anerkendes fortsat i hele verden som markant smagfuld og en rum af topkvalitet. 

Dybt inde i hjertet af Lluidas Vale ligger The Worthy Park Estate. Beskyttet af de omkringliggende bjergkæder og omgivet af frodigt og frugtbart terræn; i acres og acres af sukkerrør felt er hvor det hele begynder.

Sukkerrørsmarkerne blev designet med omhyggelig hensyntagen til ikke kun de sorter af sukkerrør, der vokser i markerne, men til udplantning og dræning, jordtype og metoden til høst af marken.

I følge traditionen med sukkerrørdyrkning, der fortsat er uformindsket i Worthy Park siden 1720; Den første rekord med romproduktion nogensinde var i 1741, år før noget andet eksisterende destilleri på Jamaica.

Melasse brugt i deres romproduktion ekstraheres i deres sukkerfabrik på ejendom; en sukkerfabrik, der har opretholdt sin rang som den mest effektive i Jamaica hvert år siden 1968.

Efter færdiggørelsen af ​​et avanceret destilleri i 2005 var Worthy Park tilbage i rombranchen. Som det nyeste destilleri blev det bygget med effektivitet i tankerne og designet til at opretholde det højeste niveau af kvalitet.

Fra vandet, der anvendes i blanding, til den naturlige gær, der dyrkes fra deres egen sukkerrørafgrøde, måles og evalueres hvert trin i destillationsprocessen for at sikre konsistens og kvalitet.

Man destillerer sin rom med den traditionelle jamaicanske pot-still-metode for at give en kraftig rom fyldt med estere og kongenerer. Pot-Still 100% kobber blev fremstillet af Forsyths, kendt som førende inden for fremstilling af Pot-Still fra Skotland.

Se destilleriets hjemmeside HER - se en fed video fra Worthy Park HER

Hvad anmelderne siger
medal-new

2019 – BRONZE Medal, German Rum Awards

ISC-Medals-Double-Gold-1

International Spirits Challenge 2019 – DOUBLE GOLD

Gold-2019

SFWSC Gold 2019

rum-chacha-award

The Spirits Business Rum and Cachaca Masters Gold 2019

IWSC-Silver-Sticker-Score94_hires-WPSE2006

International Wine and Spirit Competition – SILVER

Område og Producent

Forestil dig at stå i det geografiske centrum af øen Jamaica, cirka fyrre miles ad vej mod den nordvestlige del af hovedstaden, Kingston og otteogtyve mil syd for Ocho Rios, Jamaicas største turistcenter. Du er 1,200 fod over havets overflade, med udsigt over mere end 10.000 hektar frodigt løv. Betagende dale, der forener de rullende bjergkæder, der står vagt over stilke af sukkerrør, der svajer i den kølige bjergbrise.

Beliggende i Vale of Lluidas eller Lluidas Vale, som det er almindeligt kendt, tilbyder det anlagte grøntområde, der omfatter Worthy Park, et glimt af en anden side af Jamaica. Beliggende i den centrale sogn af St. Catherine, langt fra de hvide sandstrande og palmer, er et besøg i Worthy Park en tur tilbage i tiden til de dage med uspoleret landskab og naturlig skønhed, der havde ført til, at Jamaica blev kendt som “Land med træ og vand”.

The Worthy Park Estate er forblevet på denne måde siden starten i 1670. Det blev begavet til Francis Francis Price for hans tjenester til Cromwell under den engelske erobring af øen fra den spanske i 1655. Den har siden da udvidet sig gennem anskaffelsen af ​​nabolandet ejendomme.

Kommerciel produktion af sukkerrør og sukker begyndte i 1720 og er fortsat uformindsket indtil i dag. Siden da har det kun været under ejerskab af tre familier og har været i hænderne på familien Clarke siden 1918. I den tid har Worthy Park ikke kun beskæftiget sig med sukkerrørsopdræt og sukkerproduktion, men jorden er blevet brugt til kvægkvæg, citrus , fjerkræ og andre landbrugsafgrøder. Der har imidlertid været en konstant reduktion i dyrkning af andre afgrøder og husdyr til fordel for en øget dyrkning af sukkerrør og sukkerproduktion.

Af de over 10.000 hektar jord er i øjeblikket ca. 40% af jorden i sukkerdyrkning. Der vokser dog op til 20 sukkerrørsorter, men arealet er blandt de tre bedste kunstnere.

Sukkersæsonen på Jamaica varer fra januar til slutningen af ​​juni. Da det er en 24-timers drift i sæsonen, er de andre måneder af året dedikeret til en komplet service af alt udstyr i sukkerfabrikken.

Mens den traditionelle og foretrukne metode til høstning af sukkerrør er i hånden, har Worthy Park de sidste 20 år også brugt mejetærskere til at hjælpe med den daglige levering af sukkerrør til sukkerfabrikken.

Sukkerfabrikken er blevet bedømt som No1 på øen for effektivitet hvert år siden 1968.

Cirka 210, 000 ton sukkerrør formales årligt. Op mod 90.000 ton leveres af Worthy Park med forsyningen suppleret med køb fra de lokale landmænd. I 2015 var der et rekordår med 246, 647 ton sukkerrør.

Den gennemsnitlige årlige sukkerproduktion på fabrikken er 24.000 ton.

Al rom produceret i destilleriet har brug for melasse; og det siger sig selv, at alle anvendte melasser kommer fra deres helt egen sukkerfabrik. Den gennemsnitlige årlige melasseproduktion er mellem 7, 000-8, 000 ton; med 2015 også et rekordår, da man producerede 8, 801 tons!

Denne melasse ledes derefter 1 km væk til destilleriet.

Worthy Park har produceret rom med mellemrum siden 1740'erne. Der var en for stor produktion af jamaicansk rum efter 2. verdenskrig, og under aftale med Jamaica-produktionen Spirits Pool Association blev ophørt i 1962.

Whorthy Park var ude af rombranchen. Heldigvis kun midlertidigt!

Efter at have været ude af destillationsvirksomheden i årtier, besluttede Clarke-familien i 2004, at der var plads til en anden jamaicansk rom, lavet med kvalitetsingredienser i en perfekt kontrast ved at destillere den traditionelle jamaicanske Pot-Still-metode.

I 2005 var det nyeste destilleri færdigt! I 2007 blev flagskibsmærket Rum-Bar Rum lanceret og har for evigt ændret den jamaicanske romindustri.