BAYOU LOUISIANA RUM - "MARDI GRAS"

675,00 kr

 

"The Mardi Gras"

Bayou Rum destilleres fra lokalt dyrkede sukkerrør i det sydlige Louisiana, USA. Rom-melassen kommer fra den ældste familieejede og drevne sukkerfabrik i USA. Bayou Distillery ligger i byen Lacassine og blev etableret af tre venner tilbage i 2013.

 Hvert parti Bayou Rum destilleres i copperpot-stills og modnes for det meste i Bourbon-fade under solera-systemet og aftappes i huset.

TypeRom
Indhold i CL70
LandNordamerikansk
OmrådeLouisiana
Alkohol40 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rommen dufter særligt af stenfrugt såsom abrikos, blomme og fersken – derudover findes der også varme krydderier og brændt egetræ samt et hint af sød sherry

tabs-icon2 Smag

Smagen er fed, fyldig og meget kompleks – det er ganske enkelt en fantastisk rom med en flot, naturlig sødme.

Beskrivelse

Bayou Rum er noget så specielt som amerikansk rom fra sydstaten Louisiana. Louisiana, som ligger ud til den mexicanske golf, har et fantastisk klima til dyrkelse af sukkerrør, og er dermed ideel til produktion af rom. I dette område, har man dyrket sukkerrør siden 1700-tallet, og rom var engang den foretrukne spiritus i U.S.A. Denne stolte, gamle tradition fører Bayou Distillery nu videre med stor succes.

Bayou Distillery ligger i byen Lacassine og blev etableret af tre venner tilbage i 2013. Bayou Rum er en small batch rum, produceret fra lokalt dyrket sukkerrør. Til produktionen af Bayou Rum bruger man udelukkende sukkerrørsmelasse fra den ældste familieejede sukkerfabrik i U.S.A. Deres rom er destilleret via batch-destillation i små copper pot stills og modnes derefter i bourbon-, rye- og/eller sherry-fade. Det er en sand craft rum som holder et meget højt niveau.

Bayou Louisiana XO Mardi Gras Rum er en modnet rom, som har ligget på brugte bourbon-tønder i op til seks år, og som slutteligt er modnet i brugte sherry-tønder. Den høje varme i Louisiana påvirker modningen af rommen i en meget positiv retning, og giver hurtigt rommen en meget moden smag. Dette kommer til udtryk i oplevelsen af rommen som er blød, afrundet og kompleks, med en yderst velintegreret alkoholfornemmelse..

Bayou rum hjemmeside HER - Se en fin video fra huset HER og se en skæg video, hvor rommen bliver drukket og vurderet HER

Område og Producent

I 2011, dybt inde i hjertet af sukkerrørlandet, havde de tre barndomsvenner  Skip Cortese and Trey and Tim Litel en åbenbaring.

En gang for længe siden blev ​​Bayou rommen produceret ved de stille floder, kaldet The Backwater. Her var rom - Amerikas oprindelige alkohol - blevet glemt.

Rommens centrale ingrediens - sukkerrør - var blevet dyrket i deres hjemstat siden 1700'erne, men ingen havde endnu brugt denne rigelige naturressource til at skabe en førsteklasses premium-rom. De lovede at ændre det ved at skabe en rom fra Louisiana, som verden kunne nyde.

To år senere åbnede Bayou Rum Distillery deres dør i Lacassine, LA. Ved hjælp af traditionelle metoder med avanceret teknologi. Fra gæring gennem destillation, modning og aftapning har Bayou Rum fået titlen # 1 Craft Rum i Amerika * . I dag er Bayou Rum tilgængelig i hele USA og nu Danmark

Master Blender & Product Manager

Reiniel Vicente Diaz, anden generation rum-maker, kom til Bayou Rum i 2013. Som Master Blender og Product Manager kontrollerer Reiniel hele processen med at fremstille Bayous prisvindende rom, herunder råmaterialer, gæring, destillation, ældning og blanding.

Reiniel blev født ind i kunsten at producere rom i Sancti Spiritus, Cuba, og opvokset i en by omgivet af sukkerrørsmarker, sukkerfabrikker og et romdestillationsanlæg. Fra en ung alder fulgte Reiniel i sin fars fodspor Omar Vicente, som var mesterblender i et cubansk romdestilleri i 15 år. I en alder af otte flyttede Reiniels far familien til Den Dominikanske Republik. I en alder af 16 begyndte Reiniel at arbejde sammen med sin far i design, forberedelse og smagning af fine rom hos Oliver & Oliver, som er et af verdens fornemmeste romproducenter.

Hans passion for studier af destillater og behandling af rom førte ham til at studere kemiteknik ved det autonome universitet i Santo Domingo. Reiniels omfattende erfaring og talent gjorde det muligt for ham at arbejde for flere Dominikanske romfirmaer, hvor han udviklede adskillige produkter, inden han i sidste ende flyttede til USA for at udvikle Bayou Rum.

reiniel