- Beskrivelse
Den unikke karakter i denne rom stammer fra kvaliteten af de sukkerrør som høstes på ejendommen. Gæringen tager nemlig udgangspunkt i den friske sukkerrørsjuice, som man ser i de klassiske franske kolonier i Caribien. Sammen med brugen af de franske egetræsfade er dette med til at forme en rom, som minder meget om den romtype man finder på Martinique. Hvis man er til klassisk rhum agricole vil dette være et yderst spændende glas at udforske.
Se en video om hvordan rommen laves HER - Chamarel's hjemmeside HER
- Område og Producent
La Rhumerie de Chamarel er et ganske ungt romproducerende firma, som startede med at lave rhum agricole i 2008. Det er et af de eneste destillerier på Mauritius som benytter sig af egne sukkerrør. Deres sukkerørsmarker bliver udelukkende brugt i produktionen af Chamarel Rhum. Her kan man virkelige tale om at området påvirker rommens endelige profil, som bestemt er en af hemmelighederne bag denne romserie.
Destilleriet er placeret godt 300 meter over vandets overflade i det sydlige Mauritius. Her ligger det i en lille dal, hvor sukkerrørene høstes manuelt uden først at afbrænde afgrøderne. Man høster sukkerrørrene mellem juli og december, hvor det maksimalt tager fire timer fra høst til presning. Det friskpressede sukkerrørsjuice bliver let filtreret inden det påfyldes 25 hektoliters beholdere i rustfrit stål – her begynder gæringen og alkohol, CO2 og estere dannes. Man benytter sig af en speciel gær, og styrer gæringen i den retning, som giver den ønskede smag der kendetegner Chamarel Rhum.
På Chamarel destilleriet har man forskellige måder at destillere på takket være de komplekse destilleringsapparater. Producenten arbejder med to typer destilleringsapparater og derfor også to typer destillater; White Column Rum og Double Distillation Rum. Chamarel’s White Column Rum bliver destilleret i en Barbet type plate column som udelukkende er lavet af kobber – dette producerer en lettere romtype som i Chamarel VSOP og XO udgør hoveddelen af de to blends.
Chamarel’s Double Distillation Rum er produceret på copper pot stills, også kendt fra cognac produktion. Dette giver en tungere rom med mere krop, og giver blenderne mulighed for at tilføre lidt mere tyngde og kompleksitet til produkterne.
De to destilleringsmetoder giver Chamarel mulighed for at blende de forskellige romtyper til helstøbte og unikke rommer hvor elegancen er i top. Efter destilleringen efterlades al rom på beholdere af rustfrit stål for langsomt at slippe de mest flygtige alkoholler. Dette giver spiritussen ro, og giver i sidste ende en mere rund og blød sprit. Herefter påfyldes en stor del af rommen forskellige egetræsfade. Både fransk eg og amerikansk eg benyttes, og nogle af rommerne lagres i 18 måneder, andre i 3 år og andre i 6 år. Nogle fade kombineres og andre bliver flasket som single cask rom. Alt sammen sker i Chamarel’s egne lagringskældre… En vaskeægte single estate rum!