DON PAPA - PORT CASK - QUINCENTENNIAL EDITION

17.500,00 kr

 

"The Master"

Don Papa laver en gang imellem nogle helt særlige editions. Sådan en er denne Quincentennial Edition. Kun lavet 500 flasker til hele verden.

TypeRom
Indhold i CL70
LandFilippinsk
Alkohol50 %
tabs-icon1 Duft

dybe noter af lakrids, poleret eg, mørk chokolade og muscovadosukker ankommer først, efterfulgt af friske blodappelsiner, modne røde bær og en subtil note af friske vaniljestænger.

tabs-icon2 Smag

Rig med enorm kompleksitet. Noter af ristet eg, kanel, arabica-kaffe og toffee er smukt afbalanceret sammen med en frisk vaniljesødme, nogle subtile friskplukkede frugter fra en frugthave og en pudsning af brun farin.

Beskrivelse

Ekstraordinær limited edition rum fra Don Papa kun aftappet i 500 eksemplarer. 

Rom og portvin? Så bliver det ikke meget bedre. Don Papa Rum Port Casks Finish er, som navnet antyder, færdigmodnet i brugte portvinstønder. Don Papa Rum bliver produceret i Filippinerne på øen Negros, og har i mange år været et yderst populært rommærke herhjemme. Denne særlige udgave er først modnet to år på brugte amerikanske bourbonfade og efterfølgende hele fem år på brugte portvinstønder.   

Portvin er en type af hedvin som stammer fra Portugal, og som de seneste år har været utrolig populært i de danske hjem. Med masser af frugt, sødme og fylde som portvin typisk besidder, så er gamle, brugte portvinstønder ideelt til modning af spiritus. Denne rom smager af røde bær, citrus, vanilje og tropiske frugter. Et vaskeægte festfyrværkeri af smag!

Denne aftapning fejrer desuden 500-året for den første jordomsejling samt den første landgang på Filippinerne, iværksat af den portugisiske søfarer Ferdinand Magellan. - 

Kun 500 individuelt nummererede flasker af denne super premium rom er tilgængelige globalt.

Port Cask Quincentennial Edition præsenteres i en eksklusiv guldfolie-muslingbeholder med indviklet detaljeret surrealistisk design.

Se Don Papa hjemmeside HER - forførende video HER

Område og Producent

Legenden om Don Papa har sit udspring på øen Negros, der på lokalt tungemål omtales som Sugarlandia. Sugarlandias frugtbare vidder er dækket af sukkerrørsmarker, vildt planteliv og vulkaner, men også mystik og historie. Det er på denne uberørte plet i Stillehavet at Don Papa destilleres på den fineste sukkerrørsmelasse inden det lagres ved foden af Mt. Kanlaon – den ulmende vulkan, der ifølge lokale myter har været hjemsted for både drager og gudinder. Efter endt modning på fade bygget af amerikansk hvideg fra USA's bedste egetræsskove, skabes Don Papa slutteligt af deres master blender, der som en alkymist skaber magi på flaske. Don Papa er essensen af Sugarlandia.

Det var ligeledes her Dionisio Magbuelas – senere kendt som Papa Isio – kom til verden i 1846

Papa Isio var mystiker og shaman med evnen til at kommunikere med Sugarlandias rige dyreliv, men han er mest kendt for sin toneangivende rolle i Den Filippinske Uafhængighedskrig, hvor han som hærfører var en afgørende faktor da lokale oprørsstyrker besejrede det spanske kolonistyre i 1896. Legenden vil at han i sidste ende kæmpede alene mod de nye amerikanske overherrer, der overtog øen efter spanierne og var den sidste revolutionær der blev tilfangetaget.

Han døde i Old Bilibid Prison i Manila i 1907.

Men hans ånd lever videre i Don Papa. Don Papa er inspireret af Papa Isio og er legemliggørelses af essensen af Sugarlandias frodige skråninger og fængslende mystik.