Caroni - Trinidad Rum 26 Year Old Plantation / Ping No.X

18.750,00 kr

 

"Caroni Life"

Vi har fået fat i en meget speciel rom edition. Selve rommen er fra det hedengangne Caroni Distelleri, men historien bag denne rom, kan du læse lidt længere ned af siden.

TypeRom
Indhold i CL70
LandTrinidad.Tobago
FyldeSød
Alkohol53,2 %
tabs-icon1 Duft

Meget fyldig og intens duft med ahornsirup og ristede kastanjer, sandeltræ, læder, sød lakrids og appelsin med nelliker.

tabs-icon2 Smag

Tung og opulent. Et overfødighedshorn af fødekaramel, kafe og toppen af drømmekagen.

Beskrivelse

Ping X Trinidad 26 Years er sandsynligvis én af de mest eftertragtede rom fra Plantation. Og med god grund! Det er nemlig det legendariske destilleri, Caroni, som har leveret rommen i fasken. Caroni er nu lukket, og chancerne for at smage rom fra deres famøse kedler bliver færre og færre. Men Plantation Ping X er også en atypisk Caroni, idet de typiske noter af diesel, tjære og nylagt asfalt bøjer sig for en delikat karamelsødme. Ping X er frigivet i forbindelse med ejeren af Juuls Vin og Spiritus, Michael Madsens, 40-års jubilæum i branchen. Rommen er tappet i en fot karafelfaske og leveres i en prægtig, lakeret trækasse. - Denne flaske har No. 128 ud af 200 nummerede flasker. Den blev udgivet i 2015 og er således destilleret i 1989.....

Flaske, den lakerede kasse med stofpose, samt tilhørende dokumenter, er i perfekt klasse a+ og har været opbevaret i Wineboutique.

Område og Producent

Plantation Rum blev lanceret i 2003 og er et mærke ejet af den veletablerede cognacproducent, Cognac Ferrand. Maison Ferrand blev grundlagt i 1989 og har brugt sine omfattende kontakter i spiritusindustrien til at købe nogle exceptionelle fade med rom. Virksomheden har også privilegeret adgang til dem i varehusene i Clarendon og Long Pond i Jamaica gennem dets opkøb af West India Rum Distillery (WIRD) og aktierne i National Rums of Jamaica, der fulgte med det. Dets ejerskab af Bajan WIRD-destilleriet har set det i stigende grad involveret i romproduktion samt aftapning i de seneste år. I juni 2020 blev det annonceret, at Plantation Rum ville skifte navn for at støtte den globale dialog omkring racelighed, hvor virksomheden accepterede de sårende konnotationer, som ordet "plantage" kan fremkalde