Sælges kun i butikken

RON QUORHUM 30 ANIVERSARIO

599,00 kr

 

'Du er sød'

En af vores helt store sællerter. En smag af intens sødme og masser af smagsnuancer....

KunibutikJa
TypeRom
Indhold i CL70
LandDen Dominikanske Republik
Alkohol40 %
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Voluminøs duft af mørk farin, vanilje og citrusfrugt. Denne rom er indbegrebet af en stor rom, blød, rund og fed

tabs-icon2 Smag

Smagen kombinerer flødekaramelfedme og honningsødme med appelsinskal, sukkerrørsjuice, egetræsfad og noter af kaffe. Smagsindtrykkene spiller sammen i en harmonisk kombination, hvor de hver især får lov at træde frem uden at dominere.

Beskrivelse

Det er en af de helt store oplevelser du får med denne intense rom. Både smag og duft er så fantastisk, at denne rom absolut er blandt de ti bedste rom vi har smagt i den prisklasse....

Her får du den populære og klassiske Ron Quorhum 30 Aniversario med en yderligere lagring på tønder, der tidligere har indeholdt portvin. Portvin fremstilles i Portugal og er en populær hedvinstype på linje med sherry og madeira. Disse vintyper bliver efter gæringen tilsat neutral brændevin, hvilket gør at de indeholder mere alkohol end almindelig vin. Igennem historien tilsatte man brændevin til portvinen for at forberede dem på den lange rejse til England, der tidligere var hovedmarkedet for eksport. Portvin holder derfor en alkoholprocent på mellem 14-20%, og findes i både søde og tørre versioner. En god årgangsportvin smager typisk af røde bær, marcipan, blommer, chokolade og vanilje – smagselementer som fungerer godt sammen med rom, hvorfor portvinsfade er velegnede til fadafslutninger af rom.

Normalt lagres portvin på store egetræsfade som kan indeholde omkring 500-550 liter portvin. Tømmer man fadet vil der stadig sidde portvinsrester i egetræets struktur, hvilket videregives til rommen, når man på ny har fyldt fadet op. Det betyder altså, at rommen som nu ligger på det brugte portvinsfad optager nogle af de smagselementer som portvinen besidder. Dette kaldes en finish/afslutning, og det er Ron Quorhum 30 Aniversario Oporto Finish er et lysende eksempel på.

Med smagen af de klassiske elementer fra Ron Quorhum 30 Aniversario som flødekaramel, honning, appelsinskal, egetræ og kaffe integreres de rødlige og sødmefulde smagsnuancer fra portvinsfadet på smukkeste vis. De friske citruselementer som findes i originalen akkompagneres af en dyb og bærpræget karakter. Så er man fan af Ron Quorhum 30 Aniversario, er den nye Ron Quorhum 30 Aniversario Oporto Finish et must-try!

Se Oliver & Oliver hjemmeside HER - se en video fra dem HER

Hvad anmelderne siger

Dette er et vanvittigt godt produkt! Så er det sagt. Rommen kunne snildt koste mindst 900 danske kroner uden jeg ville sige at det på nogen måde var en unfair pris. Kvaliteten af denne rom finder man, efter min mening, ikke ret mange steder. Den har givetvis den længste og mest kraftige eftersmag jeg personligt har oplevet. Den er sød, og samtidig kraftig som bare fanden – og det tiltaler mig gevaldigt. Sådan en rom som denne er mere end bare langtidsholdbar i munden, da man ikke kan drikke så meget af den ad gangen. Den er simpelthen så smagsholdig og voldsom, at et glas eller to er nok til at stille éns rom-trang. Der findes masser af rom som er dejlige og som man raskvæk kan drikke en hel flaske af, og det er alt sammen fint. Dette er bare et produkt, som holder længe i barskabet – måske er det en rom i den dyre ende, men samtidig er det en rom der ganske enkelt mætter folk på en anden måde. 
Det er en unik rom med en helt utrolig fylde, som er lagret i 25-30 år. Jeg er målløs. 98 points – det er nok måske verdens bedste rom til prisen, efter min mening!!!

Mads Heitmann på Romhatten.dk

 

Område og Producent

Ron Quorhum er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.

Ron Quorhum er en moderne premium romserie, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle cubanske produktionstraditioner. I denne serie af rom har man både brugt rom destilleret på en base af sukkerrøsjuice samt melasse. Derudover har man ligeledes brugt to typer egetræ under lagringsprocessen, herunder amerikansk egetræ samt fransk egetræ. Man kan på denne måde sige, at den spanske romtradition møder den franske og har skabt en hybrid, men den uovertruffen fylde og kompleksitet. Under hele lagringsperioden på de såkaldte Solera-systemer bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter.

Oliver & Oliver er kendt for at benytte forskellige ”blendekomponenter”. De har fx et komponent som kaldes ”moderrom” og et komponent der kaldes ”compuesto”. Moderrommen indgår i stort set alle deres aftapninger og har en gennemsnittelig alder på 25 år. Dette tilfører masser af dybde og sødme til de forskellige serier af rom. Compuesto’en er en meget gammel rom med masser af egetræssmag og bittertanniner, som i sig selv ikke er behagelig at drikke, men som tilfører en masse kompleksitet til det endelige blend. I Quorhum-serien finder du både en 12, 15, 23 og 30 års solera-udgave og nye aftapninger i serien er under udvikling.