KUNA - DAVIDOFF CIGAR CASK FINISH - PANAMA RUM

1.295,00 kr

 

"The Cigar"

Vi har mange specielle rom, men denne kommer ind på en top 3. Læs du bare meget mere længere nede

TypeRom
Indhold i CL70
LandPanama
Alkohol42 %
tabs-icon1 Duft

Denne ultra limited edition rum byder på noter af sød kaffe, mørk chokolade og krydderier i duften.

tabs-icon2 Smag

Smagen kommer med ristede hasselnødder, egetræ og et delikat hint af tobak. Ydermere knasende karamel, dyb citrus og en flot tør afslutning

Beskrivelse

Siden 1700-tallet har de store amerikanske floder transporteret de fineste egetræstønder fyldt med bourbon-whiskey til New Orleans. Disse tønder bruges kun én gang og bruges hyppigt i rom- og single malt whisky-verdenen. Ligeledes bruges de af den anerkendte cigarproducent Davidoff, som har opfundet en unik metode for modning og fermentering af særligt udvalgte tobaksblade. Denne fine rom fra Panama har helt ekstraordinært modnet på disse cigar-tønder, og er dermed den første rom nogensinde til at gøre netop dette.

Denne ultra limited edition rum byder på noter af sød kaffe, mørk chokolade og krydderier i duften. Smagen kommer med ristede hasselnødder, egetræ og et delikat hint af tobak. Ydermere knasende karamel, dyb citrus og en flot tør afslutning. Rommen er tappet ved 42 % alkohol.

 

Område og Producent

Historien om Varela Hermanos, SA går tilbage til året 1908, da Don José Varela Blanco, en ung spansk immigrant, ankom til Panama og grundlagde i byen Pese, provinsen Herrera, Ingenio San Isidro, den første sukkermølle i den nyligt oprettede republik Panama.

I 1936, efter ønske fra hans tre ældre sønner, José Manuel, Plinio og Julio, godkendte Don José destillation af sukkerrørsaft til fremstilling af spiritus. Denne aktivitet blev udført i en garage på hans sukkermølleejendom. Denne nye forretning blev kaldt Hermanos Varela, til ære for brødrene Varela, der fra begyndelsen blev kendetegnet ved deres ekstraordinære kvalitet.

Inden han døde, bad Don José sine ni børn om at opretholde dyrkning af sukkerrør til spiritusproduktion som en familiearv.

I dag, næsten et århundrede senere, leder en tredje generation Varela Hermanos, SA

VARELA HERMANOS, SA er således en af ​​de vigtigste spiritusproducenter og distributører i Panama og Mellemamerika og bevarer den velkendte tradition og implementerer state-of-the-art produktionssalg og marketingteknikker og begynder det 21. århundrede som en af ​​de mest solide og succesrige virksomheder i vores land.

Folkene bag har desuden lanceret et nyt rombrand under navnet "Kuna Rum". Kuna Rum tager navn efter en af de ældste stammer i Mellemamerika, og romserien er dermed dedikeret til rom fra netop denne region. I første omgang har vi fået en ganske særlig cigar-modnet rom hjem fra Panama. Den anerkendte cigarproducent Davidoff, som har opfundet en unik metode for modning og fermentering af særligt udvalgte tobaksblade, har indgået et samarbejde med firmaet. Denne fine rom fra Panama har helt ekstraordinært modnet på disse cigar-tønder, og er dermed den første rom nogensinde til at gøre netop dette.