3,8 vivino

Petra Unger, Pinot Noir, Gottschelle Reserve, Kremstal

159,50 kr
  • Køb 6 for 139.50 pr. fl. og spar 13%

 

''Cool Pinot"

Østrigsk vin er på kraftig fremmarch og har været det i nogle år. Landet og dets producenter har virkelig fundet en niche og såvel hvidvinene som rødvinene er perler……

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeKremstal
FyldeFyldig, Halv Tør, Let
God TilBløde Oste, Lyst Kød, Salat, Vildt
DruerPinot Noir
År2019
Alkohol12 %
Vivino3,8
36 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Frugtrig næse af bær fra skoven, modne blommer og let toasted aroma.

tabs-icon2 Smag

I ganen er den livlig med typiske bordeauxnoter af røde bær, blommer og her bemærker man den følsomme brug af fad med en naturlig finish.

Beskrivelse

Petra Unger har udelukkende koncentreret sig om at dyrke sin egen vin siden januar 2006.
Det samlede vindyrkningsareal er 11 hektar i Niederösterreichs vindyrkningsregioner i Kremstal (Gaisberg, Gottschelle, Hinters Kirchl og Oberfeld lokaliteter) og Wachau (Silberbügel lokalitet).
Vindyrkningsarealet er beplantet med de hvide sorter af Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc, samt med de røde sorter Zweigelt og Pinot Noir. Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.

Pinot Noir spækket med charmerende jordbær-, kirsebær- og skovbærfrugt. En let lakridstone og et strejf af flødekaramel. Enormt lækker og lige til fjerkræ. 12 måneder på nye egefade fra Erste Lage-marken Gottschelle. Skovbær, et strejf af pomerans og flødekaramel. Utrolig harmonisk, saftig og lækker!

 www.ungerwein.at/

Hvad anmelderne siger
 ”Meget fyldig Pinot Noir med kirsebær, jordbær, skovbund og meget burgundisk men også med en lidt høj alkohol. Flot dybde og ganske spændende vin. Fire pæne stjerner.”
Område og Producent

Petra Unger er forholdsvis ny i Kremstal. Hun overtog vinbruget efter sine forældre i 1999, men udfylder allerede en markant position i området. Hendes vinmarker er placeret på begge sider af Donau på kanten af Kremstal ved begyndelsen af Wachau. Hun har andele i vinmarker med så prominente navne som Oberfeld, Gottschelle, Fuchaberg, Hinter Kirchl, Zellerkreuz og Gaisberg. Det er stejle, knoldede marker, ofte med jordtypen løss i undergrunden, og de kaster vine med tårnhøj mineralitet af sig. Nætterne er kølige og Donaus nærhed regulerer varmen fantastisk.

5417825