4,0 vivino

ROCK FERRY VINYARD - TRIG HILL PINOT NOIR - CENTRAL OTAGO

259,75 kr

 

"The impossible"

Tom og Fiona Hutchison grundlagde deres vingård Rock Ferry i 2005. De købte vinmarker i Central Otago og Marlborough, som de med det samme omlagde til økologisk vinbrug. Vinmageren på Rock Ferry er den talentfulde vinmager Allan McWilliams, der har arbejdet i Australien, USA, Italien og ikke mindst på det legendariske Pomerol-slot Pétrus.

 

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNew Zealandsk
OmrådeCental Otago
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Kompleks Pinot Noir med duft af kirsebær, boysenbær og blomme med strejf af lakrids og luksuriøse fadnoter.

tabs-icon2 Smag

I smagen afslører vinen sin kraft, kompleksitet og dybde med en flot, silkeblød struktur og lag på lag af moden frugt, raffineret krydderi og spændende, mineralske nuancer.

tabs-icon3 Eftersmag

En lang finish afrunder denne fremragende Pinot. Nyd den af rummelige glas alene eller til oksekød, lam, vildt og svampe

Beskrivelse

Rock Ferry finder vi i også Central Otago, nær bunden af New Zealands sydlige ø, i et af verdens sydligste vinregioner. Vingårde klamrer sig til bjergets sider, højt hævet over floden Gorges i et dramatisk landskab. Her laver de deres Pinot Noir vine.

 Pinot Noir har bevist sig i denne udfordrende terroir og optager næsten tre fjerdedele af regionens vingårde. Den typiske Central Otago Pinot Noir er intens og dybt farvet, med smag af blomme, sød krydderi og brombær.

Vingårdens "single vineyard" vine er storslåede og laves kun i meget små mængder og fra unikke udvalgte parceler. Vinene repræsentere toppen af den enkelte drue og terroir og vinene laves kun i de bedste år.

Trig Hill-vinmarken ligger på en af de højeste skråninger i Central Otago med en fantastisk soleksponering og en kompleks jordbund dannet af gletchere, der har bragt ler, grus, skiffer og silt med sig. Pinot Noir druerne kommer fra den øverste del af skråningerne og gæres efter traditionelle burgundiske metoder på store egetræsfade og aftappes uden filtrering.

Se en fin video fra vingården og vinmarkerne HER

Vingårdens hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger

Rating wine Orbit; 5 stjerner:

En spektakulær pinot fra Rock Ferrys vingård i Bendigo Distriktet, som er et af de sydligste vinområder i verden. Bouquet af sorte kirsebær, blomme, chokolade og mix krydderi og trøffel. Smagen er koncentreret og kraftig, men samtidig utrolig elegant. Stor anbefaling.

 

top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

I dag gør Rock Ferry i 15 vinstilarter som stammer fra tre vinmarker fra to vindyrkningsområder! Vinstilerne spænder fra klassisk Marlborough Sauvignon Blanc til silkeblød Central Otago Pinot Noir, fra en elegant Marlborough Blanc de Blancs til en mineral Pinot Blanc fra Marlboroughs Rapaura subregion til en Tempranillo fra Trig Hill Vineyard i Central Otago. 

Vinene er alle hentet fra deres egne vinmarker i Marlborough og Central Otago, som er certificeret økologisk. For at bevare fuld kontrol over kvaliteten udviklede Rock Ferry sin egen vingård i 2009, hvor Allan og hans team fortsætter med at udføre deres håndværk.

Her i Wineboutique fører vi disse produkter: