4,1 vivino

3 RD ROCK PINOT NOIR - ROCK FERRY VINEYARD - CENTRAL OTAGO

195,00 kr

 

"The deep down"

Tom og Fiona Hutchison grundlagde deres vingård Rock Ferry i 2005. De købte vinmarker i Central Otago og Marlborough, som de med det samme omlagde til økologisk vinbrug. Vinmageren på Rock Ferry er den talentfulde vinmager Allan McWilliams, der har arbejdet i Australien, USA, Italien og ikke mindst på det legendariske Pomerol-slot Pétrus.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandNew Zealandsk
OmrådeCental Otago
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,1
11 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Sød rød lakrids, modne røde bær og sorte blommer er førende aromaer i denne forbløffende duftende pinot, sammenflettet med anelse af cedertræ, jord og sort trøffel.

tabs-icon2 Smag

Jord- og trænoterne opretholdes på en livlig, fed gane, der domineres af mørk, sød og vedholdende frugt;

tabs-icon3 Eftersmag

Kridt og modne tanniner fuldender forsigtigt vinen.

Beskrivelse

Rock Ferry finder vi i også Central Otago, nær bunden af New Zealands sydlige ø, i et af verdens sydligste vinregioner. Vingårde klamrer sig til bjergets sider, højt hævet over floden Gorges i et dramatisk landskab. Her laver de deres Pinot Noir vine.

 Pinot Noir har bevist sig i denne udfordrende terroir og optager næsten tre fjerdedele af regionens vingårde. Den typiske Central Otago Pinot Noir er intens og dybt farvet, med smag af blomme, sød krydderi og brombær.

Se en video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Michael Cooper: 5 Stjerner - udtaler:
Dyrkes i en ret så høj højde i Bendigo i Cromwell-bækkenet. 2014 årgangen blev modnet i franske egefade (25 procent nye).
Dyb og ungdommelig
farve. Munden fyldes
med fyldig vibrant kirsebær, blomme og tørrede krydderurter, der viser fremragende kompleksitet og en stærk finish.
Vinen tåles stadig lagring.

top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i regionen
 
Område og Producent

I dag gør Rock Ferry i 15 vinstilarter som stammer fra tre vinmarker fra to vindyrkningsområder! Vinstilerne spænder fra klassisk Marlborough Sauvignon Blanc til silkeblød Central Otago Pinot Noir, fra en elegant Marlborough Blanc de Blancs til en mineral Pinot Blanc fra Marlboroughs Rapaura subregion til en Tempranillo fra Trig Hill Vineyard i Central Otago. 

Vinene er alle hentet fra deres egne vinmarker i Marlborough og Central Otago, som er certificeret økologisk. For at bevare fuld kontrol over kvaliteten udviklede Rock Ferry sin egen vingård i 2009, hvor Allan og hans team fortsætter med at udføre deres håndværk.

Her i Wineboutique fører vi disse produkter:

ESTATE WINES serien, som er repræsenteret i øjeblikket af ders 3. Rock label, blandet af druer dyrket i forskellige plots inden for deres egne vinmarker. De er repræsentative for regionale og subregionale sorter, især Marlboroughs Rapaura og Central Otago's Bendigo-underregioner.

Se en video fra Central Otago HER