3,8 vivino

Altolandon - "Cuéncame organic" - La Mancha

175,00 kr
  • Køb 6 for 150.00 pr. fl. og spar 15%

 

"The 1000"

Det kan da kun blive godt hvis ens vinmarker ligger i 1000 merters højde under perfekte betingelser. Samtidig modnes vinen i noget af tiden i amfora krukker og derefter 24 mdr. franske fade.

TypeRødvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandSpansk
OmrådeLa Mancha
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerBobal, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2021
Alkohol14 %
Vivino3,8
60 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Næsen viser kraft med sød sort frugt og dens skind sammen med figner. Den skifter gear med blå kronblade og kosmetisk intensitet, efterfulgt af sort peber, sød lakrids og voks.

tabs-icon2 Smag

I munden har den en behagelig indgang, med medium struktur og volumen og cremet og nærværende tannin. Det giver en fornemmelse af en meget sund drue.

De alpine botaniske smage skiller sig ud, den modne frugt, de aromatiske urter og især laurbærbladet, men også det ristede brød og lakridsrod. Velsamlet har den en finish af safran og røget paprika, med markant bitterhed og god vedholdenhed.

Beskrivelse

La Mancha er den største vinregion i verden. Det er den største naturlige region i Spanien, der besætter et areal på 30.700 kvadratkilometer, der repræsenterer halvdelen af ​​de fire provinser inklusive (Albacete, Ciudad Real, Cuenca og Toledo). Produktionsstandarder fra oprindelsesbetegnelsen "La Mancha" giver plads til i alt 182 kommuner: 12 i Albacete-provinsen, 58 i Ciudad Real, 66 i Cuenca og 46 i Toledo.

280 avlere og vingårde, tal, der gør det til en af ​​de vigtigste økonomiske motorer i regionen. Regionen har en lang tradition for vin, samt en kombinationen af ​​forskellige naturlige træk. Fremragende druer til at give liv til en fantastisk vin, med forskellige særegne nuancer. Man kan sige, at La Mancha er det ideelle område til at dyrke druer, hvor man får en frugt af ekstraordinær kvalitet, modenhed og sundhed.

Ejer og vinmager, Rosalia Molina, laver økologiske vine i en af ​​Spaniens højest beliggende vingårde. Hendes mission er at lave vine, der udtrykker DO Manchuelas typiske karakter: vingården, højden og de plantede sorter.

Dette er et klima på kanten af, hvad der er muligt: ​​I 1.100 meter over havets overflade oplever druerne et stort dagligt udvalg, der tilskynder til jævn modning og hjælper med at bevare den naturlige syre. Rosalias vinmarker er certificerede økologiske, hun bruger kun naturlig gødning, hvilket fremmer biodiversiteten ved at byde høns, får og grise fra lokale gårde velkommen til at strejfe frit rundt i vinmarkerne. Druer er håndhøstet og vinificeret så naturligt som muligt med indfødte gær og lidt anden intervention. Vinene lagres derefter i leramfora og nogle i fransk eg for at give tekstur og kompleksitet.

Rødvin fra Cuenca-regionen og fra den fremadstormende vingård Altolandon. Vi er ca. 30-40 km vest for Valencia. 

Vinen her er modnet i amfora krukker og efterfølgende op til 24 måneder på brugte franske egetræsfade. Derefter 8 måneder i flasken før udgivelse.

Det er en økologisk og vegansk vin fra Altolandon-vinmarkerne i Landete-dalene, inden for Manchuela-oprindelsesbetegnelsen.

I gæringsperioden holdes skindene med mosten i mindst to uger, hvilket giver farve og speciel aroma. Den forbliver frisk og frugtig og passer sammen med ris, iberisk kød samt iberiske pølser og semi-cured oste.

Druesorter: 50% Bobal og 50% Syrah

Se hvad La Mancha er HER

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

I 1998 havde Rosalie Molina og hendes mand Manolo Garrote en vision om at revitalisere vinfremstillingen i deres hjemegn La Mancha. De forestillede sig en tilbagevenden til det grundlæggende i økologisk druedyrkning og naturlig vinfremstilling og deres forfædres enkelhed. Ved at købe en lille ejendom i  Manchuela, voksede de snart deres bedrift ved at købe parceller med gamle vinstokke af druerne Grenache og Bobal omkring vingården. I dag er de kommet fra 6 hektar til 60 hektar vin, som de alle dyrker økologisk. En familieejendom, Manolo administrerer vinstokkene, mens Rosalie arbejder i kælderen.

Beliggende i næsten 1.100 meter over havets overflade gør ejendommens højde det unikt. Sammen med dets tørre klima gør dette økologisk vindyrkning ganske let. Køligere temperaturer og næsten konstant vind holder sygdoms- og skadedyrstrykket lavt, mens tørre forhold begrænser vegetationen. De køligere temperaturer betyder, at deres høst er noget af det seneste i hele Spanien, begyndende i midten af ​​oktober for de hvide og typisk slutter i slutningen af ​​oktober for de røde. De kan endda lave en naturlig icevin høstet i januar, når forholdene er til det. Disse sene høstdatoer og den rigelige sol i vækstsæsonen producerer vine med koncentration, fine tanniner og klare syrer.

Vinfremstilling i kælderen har været enkel fra begyndelsen. Alle vine gærer med indfødte gær. Svovl tilsættes sjældent og kun ved aftapning. Vinene er ikke klaret eller filtreret. Vinene frigives typisk 2 år efter årgangen, da den naturlige proces tager tid og ikke kan forhastes. Naturlig vinfremstilling er absolut en sjældenhed i denne del af Spanien, hvor kommerciel vindyrkning engang dominerede og, selv om den er stærkt formindsket, stadig er intakt. Men hvor andre kun så kvantitet, så Rosalie og Manolo muligheden for stor kvalitet. Med et mål om at fremvise deres unikke terroir og traditionelle vinfremstillingsteknikker viser Alto Landon, hvorfor vi bør være mere opmærksomme på vinene fra Manchuela.