4,3 vivino

VALENCISO - RIOJA - RESERVA - DOC

295,00 kr
  • Køb 3 for 265.00 pr. fl. og spar 11%

 

"The hold up"

Valenciso er en del af Grandes Pagos de España, en forening, der samler tredive af de bedste vingårde i landet. Vingården tilhører også ABC Rioja Association of Wineries for Quality , en professionel sammenslutning af 9 af de mest prestigefyldte vingårde i La Rioja

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandSpansk
OmrådeRioja
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerTempranillo
God TilGrillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2016
Alkohol14,5 %
Vivino4,3
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

intens, blød og cremet aroma, hvor der er blommer, sorte kirsebær, brombær, tydelige fad- og trænoter med kakao, cafe latte, vanilje, mælkechokolade samt søde krydderier suppleret med lidt sød lakrids. 

tabs-icon2 Smag

I munden har vinen samme dybde og her smager man virkelig lidt alder, for frugten er meget moden, blød og cremet. Det er blommer, brombær, hindbær og  en ren, fin og klar syre samt sødsyrlige noter og her supperet med de ristede elementer, vanilje og bitter, mørk chokolade.

Beskrivelse

Luis Valentín og Carmen Enciso er Riojas dogmepar. Målet er at skabe essensen af Rioja ud af solen, den lerede jord og de højtbeliggende marker. De har købt små marklodder rundt omkring i hjertet af Rioja og går udelukkende efter de ældste stokke på +60 år. Alt dyrkes økologisk og alle vine gæres i cementkar og nogle af dem lagres færdig i små franske eller kaukasiske, letristede egefade. Det er uhyre komplekse og umiskendelige Rioja-tro vine, der skibes ud fra gården.

Ligesom Skagerak og Kattegat mødes ved Skagen, mødes det moderne og det klassiske Rioja her i Valenciscos Reserva. Tempranilloens eminente evne til at trække egenart op af jorden er tydelig - og selvom smagen af lange varme vækstdage er tydelig, afbalanceres det hele af en rank friskhed og kompleks urtethed. Blid vanille, syltede sene jordbær, modne morbær. Struktur som et Hermès-tørklæde. En helt klar reference-Rioja.

En fantastisk vin, der vokser i glasset. Reserva er forfining og elegance skabt i Rioja Alta. Et perfekt eksempel mellem det klassiske og det moderne. 100% Tempranillo, lagret i 17 måneder på franske egetræsfade og raffineret i to år i cementtanke.

 Se vingårdens hjemmeside HER - og en video fra gården og området HER

Hvad anmelderne siger

94 points Robert Parker
The balanced, young and elegant 2016 Reserva mixes characteristics from classical and more modern Rioja reds, fruit and herbs, spicy oak and some complexity and a medium-bodied palate with very good freshness and fine tannins. It's riper than you think at 14.5% alcohol and has a pH of 3.7. It fermented in concrete and matured in French barrels for 18 months. 100,000 bottles produced. It was bottled in autumn 2020.

91 points James Suckling
Quite a meaty nose, showing some dark earth, pencil lead and a hint of peppercorn to the blackberries and dark cherries. Juicy and quite fine-grained on the palate, with precise, sweet fruit and slight funk in the finish, which adds interest without being over the top. Tempranillo. Drink now.

★★★★★ Houlbergs Vinblog
Bodeguera de Valenciso vin er Luis Valentín og Carmen Encisos forsøg på at lave en benchmark vin fra Rioja. Det er Valencisco Reserva, der er lavet på ren Tempranillo fra et kludetæppe af 17 forskellige plots omkring Haro og jeg smager årgang 2016. Druerne kommer fra gamle vinstokke, der gennemsnitlig er 60 år gamle og selve gæringen er sket i cementkar, hvor der efterfølgende også er sket malolaktisk gæring. Derefter er den lagret 19 måneder på de mindst ristede Radoux barriques fra Frankrig og omkring 1/3-del er nye fade. Efter lagring på fad blev vinen overført tilbage til cementtanke i yderligere 24 måneder før frigivelse. Luis og Carmen synes, at vinen klarner så godt i cement, at det ikke er nødvendigt at finfiltrere eller filtrere vinen før aftapning. Igen en virkelig dyb, intens, blød og cremet aroma, hvor der er blommer, sorte kirsebær, brombær, tydelige fad- og trænoter med kakao, cafe latte, vanilje, mælkechokolade samt søde krydderier suppleret med lidt sød lakrids. Hvor dufter det dog godt. I munden har vinen samme dybde og her smager man virkelig lidt alder, for frugten er meget moden, blød og cremet. Det er blommer, brombær, hindbær og fortsat - som med Cemento - med en ren, fin og klar syre samt sødsyrlige noter og her supperet med de ristede elementer, vanilje og bitter, mørk chokolade.

Område og Producent

Vingårdens historie

VALENCISO blev født i 1998, da de,  Luis Valentín og Carmen Enciso, forenede deres efternavne for at producere vin i deres drømmevingård i La Rioja Alta , hvor de stammer fra. Med knowhow og internationale vision erhvervet efter 15 års fælles arbejde i ledelsen af ​​en prestigefyldt Rioja Alavesa vingård.

I en vingård er det vigtigste vingården . Man har vinmarker i La Rioja Alta, i Ollauri, Briones, Haro, Rodezno, Gimileo, Zarratón og Villalba.

De er alle højt oppe i bakkerne, mellem 480 og 610 meter, på kalkholdig lerjord, der favoriserer surheden og finessen i den nordlige Tempranillodrue.

Som vinmagere med en langsigtet vision og 36 års erfaring ønsker man, at når du vælger en af ​​deres vine, at du har sikkerhed for at få det rigtigt.
Der er ingen VALENCISO 2003 eller 2013, fordi disse årgange ikke levede op til kvalitetsniveauet.

Vingården er kælderens liv. Et århundreders historie gennem topografi, jordbund, klima og mennesket. Vingården drager fordel af den historie til at afsløre den i deres vin, idet man søger at fortsætte og forbedre arbejdet for dem, der gik forud for dem.

Valenciso har valgt  kvalitet frem for kvantitet og reduceret produktionen til et udbytte på 5.000 kilo pr. hektar - i stedet for de 6.500 tilladte - for at favorisere druens koncentration og rigdom.

Siden 2006 har man arbejdet i vingården efter bæredygtig eller integreret vindyrkning. I 2017 tog de endnu et skridt og gik over til økologisk landbrug . Det er den bedste måde at dyrke på for at respektere jorden, vinstokken og miljøet.

Vingården bruger ikke herbicider, pesticider eller insekticider. Det forudsætter mere tid, da mange flere timers arbejde er nødvendige i marken og større risiko, da den økologiske kamp ikke har kemiens effektivitet. I sidste ende udmønter alt sig i flere omkostninger.

Vingården håndhøster som en god vin kræver . På denne måde kan der laves det bedste vin fordi man kan udvælge de bedste druer. Derudover fortjener de gamle vinstokke den delikate pleje ved høst, som kun er mulig manuelt. Hvilket udmønter sig i ligeledes højere omkostninger.