- Beskrivelse
Luis Valentín og Carmen Enciso er Riojas dogmepar. Målet er at skabe essensen af Rioja ud af solen, den lerede jord og de højtbeliggende marker. De har købt små marklodder rundt omkring i hjertet af Rioja og går udelukkende efter de ældste stokke på +60 år. Alt dyrkes økologisk og alle vine gæres i cementkar og nogle af dem lagres færdig i små franske eller kaukasiske, letristede egefade. Det er uhyre komplekse og umiskendelige Rioja-tro vine, der skibes ud fra gården.
For 10 år siden begyndte vingården at producere en hvid, der er endt med at blive en af de bedste i La Rioja. Bekræftet af de nationale og internationale vinguider og med en spektakulær regelmæssighed i alle årgangene der bliver lavet.
Vi ønskede, at den skulle være en kæmpenydelse, og vi har opnået det, siger Luis og Carmen i et interview. Frisk, kompleks, cremet, det er en vin, der får dem, der smager den, til at forelske sig. Det har magi...
Smørret, tropisk og elegant. Gammeldags hvid bourgogne fra Rioja! Fermenteret på egefade. Viura og hvid grenache druer danner parløb i denne vin, der leverer intensitet, kompleksitet og rigdom. En flaske til de store måltider.
Se vingårdens hjemmeside HER - og en video fra gården og området HER
- Hvad anmelderne siger
94p parker:
The clean and modern white 2020 Fermentado en Barrica is very clean, expressive and fresh, with spicy and smoky notes from the barrel and citrus freshness. It was produced with 70% Viura and 30% Garnacha Blanca and has 13.5% alcohol and a pH of 3.5 after maturing in barrel for seven months. It has purity, definition and character and finishes with a pleasant bitter twist. 10,000 bottles produced. It was bottled in June 2021.
- Område og Producent
Vingårdens historie
VALENCISO blev født i 1998, da de, Luis Valentín og Carmen Enciso, forenede deres efternavne for at producere vin i deres drømmevingård i La Rioja Alta , hvor de stammer fra. Med knowhow og internationale vision erhvervet efter 15 års fælles arbejde i ledelsen af en prestigefyldt Rioja Alavesa vingård.
I en vingård er det vigtigste vingården . Man har vinmarker i La Rioja Alta, i Ollauri, Briones, Haro, Rodezno, Gimileo, Zarratón og Villalba.
De er alle højt oppe i bakkerne, mellem 480 og 610 meter, på kalkholdig lerjord, der favoriserer surheden og finessen i den nordlige Tempranillodrue.
Som vinmagere med en langsigtet vision og 36 års erfaring ønsker man, at når du vælger en af deres vine, at du har sikkerhed for at få det rigtigt.
Der er ingen VALENCISO 2003 eller 2013, fordi disse årgange ikke levede op til kvalitetsniveauet.Vingården er kælderens liv. Et århundreders historie gennem topografi, jordbund, klima og mennesket. Vingården drager fordel af den historie til at afsløre den i deres vin, idet man søger at fortsætte og forbedre arbejdet for dem, der gik forud for dem.
Valenciso har valgt kvalitet frem for kvantitet og reduceret produktionen til et udbytte på 5.000 kilo pr. hektar - i stedet for de 6.500 tilladte - for at favorisere druens koncentration og rigdom.
Siden 2006 har man arbejdet i vingården efter bæredygtig eller integreret vindyrkning. I 2017 tog de endnu et skridt og gik over til økologisk landbrug . Det er den bedste måde at dyrke på for at respektere jorden, vinstokken og miljøet.
Vingården bruger ikke herbicider, pesticider eller insekticider. Det forudsætter mere tid, da mange flere timers arbejde er nødvendige i marken og større risiko, da den økologiske kamp ikke har kemiens effektivitet. I sidste ende udmønter alt sig i flere omkostninger.
Vingården håndhøster som en god vin kræver . På denne måde kan der laves det bedste vin fordi man kan udvælge de bedste druer. Derudover fortjener de gamle vinstokke den delikate pleje ved høst, som kun er mulig manuelt. Hvilket udmønter sig i ligeledes højere omkostninger.