4,0 vivino

LAGAR DE COSTA - “TRADICION” - ALBARINO - RIAS BAIXAS - NATURVIN

258,95 kr
  • Køb 3 for 215.00 pr. fl. og spar 17%

 

"The grape of the north"

Et af de mest ukendte vindistrikter i Spanien ligger i Galicien. Vinfremstilling har længe været en tradition i her, bragt til regionen af ​​de gamle romere og videreført af munkene gennem middelalderen. I dag er Galicien bedst kendt for sin Rias Baixas -vin - sprøde, aromatiske hvidvine lavet overvejende af Albarino .

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeNaturvin
LandSpansk
OmrådeRias Baixas
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerAlbarino
God TilFed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Sushi
År2018
Alkohol13,5 %
Vivino4,0
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Let krydret med noter af aromatiske urter som laurbær, stenfrugt (mirabelle) og tørret frugt (hasselnød og mandel).

tabs-icon2 Smag

På ganen er det en salig, fed, frisk vin med aroma af moden frugt og friske blomster.

Beskrivelse

Den galiciske kystlinje er formet af Atlanterhavets bølger og vinde dramatisk; stejle klipper veksler med kystnære vige kendt som  rías . Regionens indre områder er kendetegnet ved frodige grønne bølgende bakker, som forsigtigt klatrer mod øst mod Cantabrian-bjergene og når højder på 2.000 meter (6.600 fod). Regionen omtales ofte som "det grønne hjørne" af Spanien, og som "landet med to tusinde floder"; de fleste af regionens vinmarker ligger i dalene ved floden Miño (Minho i Portugal).

Kølige, fugtbærende vinde, der blæser ind fra Atlanterhavet, gør Galicien til en af ​​de vådeste dele af Spanien. Kystområder modtager mere end 1.300 millimeter (50in) regn om året. Heldigvis modtager Galicien rigeligt solskin (mere end 2000 solskinstimer om året i gennemsnit), uden hvilket druerne alvorligt ville kæmpe for at modne.

De fineste Rías Baixas-vine er kendetegnet ved deres intense aromatiske stoffer og lange, behagelige blomsteragtige eftersmag, ofte løftet yderligere af et let brus. Områdets granitjord hjælper med at præge vinen med intens mineralitet.

I denne Lagar de Costa Albariño Tradicion gør de netop dette og fremviser den Albariño, som galicerne ønsker at drikke, det er stilen gennemsyret af deres traditioner. Efter gæring lagrer Sonia Costa denne vin i et stor, gammel fransk egetræsfad, som gør underværker for vinens tekstur. Yderligere 12 måneder på flaske før frigivelse. Vinen vinificeres stort set som NATURVIN....

Familien Costa har marker i den idylliske Salnés-dal, hvor de laver vilde udgaver på gammeldags facon. Gamle, knortede stokke og bittesmå druer pakket med smag." Tradicion" spiller på forholdet mellem mineraliteten fra undergrundens granit og fedmen fra fadlagringen på store franske fade. Urtet og med modne stenfrugter i næsen, fylde og elegance i munden. Hvidvin i verdensklasse.

Vingårdens hjemmeside HER - Se en flot video fra vinområdet HER

Hvad anmelderne siger
Tim Atkins:

"More Burgundy, less Albariño" er, hvordan Sonia Costa beskriver denne vin, hentet fra ni forskellige parceller på i alt fem hektar. Lagret i store, uristede foudres, er det en af ​​de vine, der dramatisk overleverer i glasset, med en dejlig kombination af bøjet tekstur, skaldyrsvenlig syre, subtile kanelkrydderi og underliggende tråd af mineralitet. 2023-28

Område og Producent

Lagar de Costa er en familievingård, hvor indsatsen og dedikationen fra tre generationer knyttet til plejen af ​​Albariño-vinstokkene og produktionen af ​​vin går hånd i hånd.

Vingården og dens konstruktion går mere end et århundrede tilbage og har gennemgået forskellige tiltag, der altid har forsøgt at bevare den oprindelige sten- og træstruktur.

Vingårdssfamilien har direkte kontrol over alle processerne, både i vingården, når de udvælger druerne, og i vingården, ved at inkorporere den mest moderne teknologi til vinfremstilling, og dermed kombinere det traditionelle og det moderne, for at opnå en vin kom med sin helt egne egenskaber.

6 hektar af 100% albariño-sort