3,7 vivino

André Montessuy - Macon - Villages

159,95 kr
  • Køb 6 for 139.95 pr. fl. og spar 13%

 

"Le Trot"

André Montessuy er et label under den meget anerkendte vinproducent Nicolas Potel. Under dette label har vi fundet en vin som er fra det lidt mindre kendte Bourgogne distrikt Macon

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeFrisk, Frugtig, Tør
DruerChardonnay
God TilAperitif, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Skaldyr
År2021
Alkohol12 %
Vivino3,7
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en skøn hvidvin med skinnende gyldengul farve samt intens og kompleks duft med noter af gyvel, hvide roser, akacie og kaprifolium samt et strejf af citrus

tabs-icon2 Smag

Smagen er frisk og frugtig med god syre og er samtidig både blød og rund med en blid og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Mâcon-Villages er en appellation for tørre hvidvine lavet af druesorten Chardonnay Disse produceres i udvalgte kommuner i vinområdet Mâconnais i det sydlige Bourgogne . Appellationen repræsenterer et trin op i kvalitet i forhold til standard Macon vine.

De navngivne Mâcon-Villages kommuner har tilladelse til at tilføje deres navne til Mâcon-appellationen på etiketter eller blot kalde deres vine Mâcon-Villages. Eksempler på disse omfatter Mâcon-Lugny , Mâcon-Vergisson eller Mâcon-Fuissé . Alle disse AOC'er er kun for hvidvin med undtagelse af Mâcon-Serrières . En vin er fremstillet af druer dyrket i mere end én af de navngivne kommuner skal mærkes Mâcon-Villages.

De pågældende landsbyer er spredt over hele Mâconnais-regionen, med en lille skævhed mod bjergskråningerne vest for Mâcon by. De mere nordlige landsbyer er spredt længere fra hinanden, opdelt af pletter af skov. Det bakkede område mod syd er meget tættere dækket af vinmarker. Disse bjergskråninger byder på det bedste fra Mâconnais- terroiret , og det er her, de prestigefyldte landsbyer  Pouilly , Vinzelles og Loché ligger.

Overordnet set er Mâconnais-landskabet et af bølgende kalkstensbakker, der i øst afgrænses af Saône-floden, da den flyder mod syd for at møde Rhône lige uden for Lyon. Klimaet viser tegn på regionens nærhed til Rhône -dalen. Gennemsnitstemperaturerne er højere end resten af ​​Bourgogne. Nedbøren er mindre, og – måske mest markant – er der mindre risiko for vinbeskadigende forårsfrost. Chardonnay modner mere vellykket her end længere mod nord, og de vine, den producerer, er markant rigere end dem fra Chablis - den nordligste burgundiske appellation.

Den typiske Mâcon-Villages vin er let blomstret og frugtig, med et varmt strejf af citrusfrugter. De bedste eksempler har en blidt nøddeagtig karakter, der minder om mandler eller hasselnødder. Denne vin har lagret 9 mdr. på ståltank for at bevare den primære frugt.