4,2 vivino

FABIO MOTTA - "LE GONNARE" - BOLGHERI - TOSCANA

450,00 kr
  • Køb 3 for 395.00 pr. fl. og spar 13%

 

"La Differendi"

Fabio Motta er en fremragende vinmager i det usædvanlige vindistrikt i Toscana der hedder Bolgheri. For 30 år siden var det ukendt, men er i dag kendte for deres verdensberømte vine som Sassicaia. Vinmager som Antinort og Angelo Gaja laver lukseriøse vine, som er svære at betale.

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådeBolgheri
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerMerlot, Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol14 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

dette er en raffineret og flot afrundet vin med smukke aromaer af solbær og røde bær med krydderi undertoner

tabs-icon2 Smag

Fyldig med en smag af modne sorte kirsebær og noter af toast, runde fløjlsbløde tanniner og en aromatisk langtidsholdbar finish. Prøv at kombinere denne med grillet kød, gryderetter eller et charcuteribræt.

Beskrivelse

Fabio's vingård bestod oprindeligt af en vinmark i næsten 20 år, i en fremragende position ved foden af ​​Castagneto Carducci-bakken, den hedder Le Pievi, omkring 4 hektar fremragende jord med tyve år gamle vinstokke.

Det har altid fascineret Fabio, at ordet ydmyg kommer fra "humus", jord, der betyder tæt på jorden. Han tror på, at for at være en vinmager skal du være ydmyg, tæt på jorden. Observer den. At forkæle kvaliteterne i det dyrkede land, dets klima og arbejde i vingården og i kælderen for at lade alt dette komme til udtryk i glasset.

Hans land er Bolgheri. Denne stribe land med udsigt over havet har enorme kvaliteter set fra vindyrkningssynspunktet. Der er en ekstraordinær nem modning. Der er en harmonisk balance i klimaet og i miljøet, som afspejles i vinene: planterne vokser kraftigt og absorberer lyset indtil sidste øjeblik af solnedgang. Aftenbrisen om sommeren tørrer de druer, der allerede er blevet mørke, når høsten nærmer sig. Efteråret er langt og varmt.
Vinene er fyldige, men samtidig forstår de også at give elegance og dybde. 

Fabio begyndte at arbejde med den vinmark i 2012. "Le Gonnare" er fra Bolgheri Rosso Superiore DOC i Castagneto Carducci på den varme etruskiske kyst i Toscana. Jorden der er ret unik for Bolgheri, med en høj procentdel af ler og sten, som om den var lavet til modning af Merlot-druer. Druerne i denne blanding er behandlet med den største omhu, høstet manuelt ved hver sorts fulde modningspunkt, i små kurve. Gæringen foregår udelukkende med naturlig gær. Vinen blendes derefter og anbringes på barriques (en tredjedel ny eg), hvor den lagres 18 måneder før aftapning, uden finering eller filtrering. Overvejende Merlot med 15% Syrah.

Vingårdens hjemmeside HER - Se en fed video fra området HER  - Se en italiensk video fra Fabio Motta HER

 

Område og Producent

Fabio Motta, der oprindeligt kommer fra Lombardiet, begyndte sit eventyr som vinmager i Bolgheri i 2010, da han var tredive år gammel. Han kom dog først til området 10 år tidligere, da han vovede sig ud i vinmarkerne for at deltage i druehøsten som agronomstuderende.

Det var kærlighed ved første blik på mere end én måde, han blev forelsket i territoriet og mødte sin kommende kone, Benedetta Satta, datter af Michele Satta, en vinbonde, som har været en del af Bolgheris historie og fremskridt gennem årene.

Fabio arbejdede tæt sammen med Michele i 10 år, indtil han besluttede at åbne sin egen virksomhed efter hans personlige vision om Bolgheri. I dag har han med succes gennemført 20 høst, og hans nye vingård er ved at være færdig. Fabio Motta er, ligesom hans omkringliggende vinmarker, ved at nå fuld modenhed.

Produktionen af ​​Bolgheri DOC-vine blev først reguleret af et sæt regler godkendt i 1983 og underskrevet den 1. august af præsidenten for den italienske republik, Sandro Pertini. Denne første version tillod kun produktion af hvid- og rosévine. Der blev foretaget forskellige revisioner af DOC-produktionsreglerne, og tre af dem er særligt vigtige:

1994-forordningerne: dette er måske den vigtigste af alle de revisioner, der er foretaget, fordi den officielt anerkendte og tillod produktion af rødvine fra Bolgheri lavet med druesorter, der var typisk dyrket i området. Der er to betegnelser: Bolgheri Rosso DOC og Bolgheri Superiore DOC. Samtidig blev Sassicaia tildelt sin egen underzone, Bolgheri Sassicaia DOC.

2011-bestemmelser: Denne revision gav producenterne mere frihed til at bruge de tre vigtigste druesorter, der dyrkes i området: Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Før dette tidspunkt kunne Bolgheri DOC-vine kun være blandinger af mere end én sort, på dette tidspunkt var det muligt at producere monosortsvine med disse tre druesorter.

Bolgheri Sassicaia DOC-reglerne i 2013: Indtil dette tidspunkt var Bolgheri Sassicaia DOC en underzone af Bolgheri DOC. Beslutningen blev truffet om at adskille Bolgheri Sassicaia DOC fra Bolgheri DOC i interessen for at etablere de bedste reguleringsbestemmelser til at beskytte og forsvare godsets vinproduktion, hvilket giver den fuldstændig autonomi. Bolgheri Sassicaia DOC blev en officiel appellation.

Fælles for alle vine, der produceres her, er, at hele produktionsprocessen, fra dyrkning af druerne til lagring og aftapning, skal foregå i kommunen.

Bolgheris rødvine er generelt en basisblanding af Cabernet (Sauvignon eller Franc) og Merlot, ofte med tilføjelser af Syrah, Petit Verdot og i sjældne tilfælde Sangiovese.

I de senere år er antallet af vingårde, der producerer monosortsvine ved hjælp af en af ​​de tre vigtigste druesorter, fortsat med at stige. Det er rødvine med stor intensitet og stort lagringspotentiale. De karakteristiske aromaer er af sød, moden mørk frugt med balsamiske noter af middelhavsscrub, en karakteristisk for Bolgheris terroir.