3,8 vivino

Weingut Wagner Stempel VDP - Rheinhessen - Riesling Trocken

150,00 kr

 

"Wein Rhein"

En kometkarriere har han gjort sig, Daniel Wagner i Rheinhessen. Biodynamiker til fingerspidserne og perfektionist i kælderen er Daniel en mester i at få sine vinstokke til at gøre det, særligt Riesling-druen er så god til: At udtrykke sit voksested. Daniel driver i dag den 13 ha. store vingård i Siefersheim, som han overtog efter sin far i 1993. I perioden siden han overtog, har han udviklet vingården til i dag at være blandt Tysklands bedste og mest anerkendte, med fremragende produktion af både hvidvin og rødvin.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandTysk
OmrådeRheinhessen
FyldeFrisk, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilAperitif, Fisk, Frugt, Salat, Skaldyr
År2019
Alkohol12 %
Vivino3,8
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Klar helgul farve med grønne reflekser. Intensiv duft af grøn æble og citrus

tabs-icon2 Smag

Tør, frisk og animerende mineralsk.

tabs-icon3 Eftersmag

Superb Riesling efterbrænder

Beskrivelse

Med de mange forskellige vingårdsvine, også på tysk kaldet GUTSWEINE, afspejler disse vine de mange forskellige facetter deres vinmarker producere. Om det er Sylvaner fra den noget tungere jord Siefersheimer Höllberg eller Scheurebe fra de klippefyldte skråninger ved Wonsheimer Hölle eller måske Sauvignon Blanc fra den højtliggende Siefersheimer Horn.

Druerne er alle fra den umiddelbare nærhed af vores vingård. De viser hvert år en klar, fint frugtagtig duft kombineret med en livlig syrlighed og udtryksfuld mineralitet med en medium krop. Vine, der passer til mange lejligheder og til at nyde vidunderligt ukompliceret og forfriskende.
Wagner Stempels økologiske Riesling Trocken er en klassisk, frisk Riesling fra Rheinhessen, med et let petroleumspræg, uanede mængder lime, grønne æbler og fersken. Den eminente og snorlige syre er uhørt tiltalende og giver et lille, nærmest mousserende, stik på tungen. Smagen er mineralsk, elegant og afsluttes med en lang sprød citrus eftersmag. Wagner Stempel håndplukker nøje Riesling-druerne og lader vinen lagre på en blanding af ståltanke og tyske træfade.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se hvad René Langdahl skriver om vingården HER

Hvad anmelderne siger

94 points James Suckling
Absurdly good for this humble category! Stunning, herbal freshness, married to a wide spectrum of yellow fruit that ranges from peach through fresh pineapple. Amazing concentration for an estate riesling, but also brimming with minerals at the very long finish. Barely 40 hectoliters per hectare, picked at optimum ripeness and vinified like a GG. From organically grown grapes. Drink or hold. Screw cap.

96 points Jancis Robinson
Cool fragrance of green fruit. Crisp and fresh on the palate with the taste of green apple and grapefruit supported by invigorating acidity. (MS)

 
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i landet
Område og Producent

Vest for Rheinhessen, et par kilometer syd for Bad Kreuznach, i et landskab med stejle bakker af vulkansk oprindelse med hede, uberørte vandløb, gamle stenbrud og tilgroede klippevægge, ligger Siefersheim. Kendt som en landskab som ligner Schweiz. I 1845 blev grundstenen til Wagners vingård lagt. Før det var det egentligt blandet landbrug, men nu blev alt lagt ind på vingårds drift.

De to vinmarker Höllberg og Heerkretz blev hurtigt til meget fine marker op igennem det 20 århundrede. Vindyrkning er blevet praktiseret hos Wagner i ni generationer nu, og Daniel Wagner har været ansvarlig for vinene siden begyndelsen af ​​1990'erne. Siden da har han koncentreret sig om de klassiske druesorter Silvaner, Pinot Blanc og især Riesling og har omdannet gården til økologisk landbrug. Omfattende reducering af hektar udbytte, manuel løvfældning og beskæring, samt den selektive håndplukning i efteråret er hjørnestenene i hans filosofi om vinfremstilling. Principper der viser vinverden, at det er seriøse vine der laves her.

Frugterne af denne lidenskab for vin, vises hvert år i en vin som karakteristisk forfriskende skarp og klar på den ene side - udfordrende kompleks og koncentreret på den anden.. En af original stil som er anerkendt blandt kritikere, og optagelse i kredsen af ​​Prädikatsweingüter i 2004, samt de priser for nybegynder af året af Gerhard Eichelmann samt Gault Millau udtrykker det faktum, at vinene fra Daniel Wagner er meget speciel.