4,0 vivino

Nik Weis - St. Urbans-Hof - Bockstein GG - Mosel

345,00 kr

 

"Niks Yes"

Nik Weis har igennem mange år lavet nogle af Mosel-Saar-Ruwer bedste vine. Vine som hele vejen igennem er tro mod traditionerne og som smager af tysk Riesling når det er i yderste topklasse.

Efterhånden har vi ret så mange af deres vine og det har vi udelukkende fordi de er så fantastiske. Gå på opdagelse i Nik's vinunivers.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilFisk, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2017
Alkohol12 %
Vivino4,0
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Sommerdufte af blomst og moden frugt

tabs-icon2 Smag

Dyb og kompleks smag. Dette er bare fantastisk vin. Noter af krydderurt og med en super integreret syre og uhyggelig fin mineralitet.

tabs-icon3 Eftersmag

Meget lang og til stadighed mineralsk.

Beskrivelse

Ockfen er en meget gammel vinby, som ligger ved Saar flodens bred. Den er kendt for sin berømte vinmark Bockstein, som med sine utroligt stejle sydvendte skåninger, laver Saar's bedste vine.

Jorden på de stejle skråninger består af dybtliggende skifersten, som på overfladen næsten er helt pulveragtig. Vinstokkens rødder elsker denne "fattige" jord og producere vine med stor mineralsk udtryk. På toppen af skråningen finder vi skoven, som samler den regn og indfanger fugten som falder. Dette medfører en konstant dræning, som igen gør at vinstokken ikke opsamler for meget vand.

Großes Gewächs er den højeste klassifikation niveau for tørre vine fra vingårde, der er medlemmer af Sammenslutningen af tyske VDP vingårde.  Du vil altid kunne se en Drueørn logo på flaskens hals, hvis vingården er medlem.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 10% af alle vine i landet
Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

jpg.7.267